HELGENS BOXNINGAR: 18 TÄVLINGAR .. ”MEAN MACINE” & YARDE VASSAST ..

sep 14, 2020
boXning

Det nya ”normala” inom boxningssportens tävlande i coronapandemins skugga är långt ifrån särskilt normalt, men nu tävlas det ändå på åtskilliga platser jorden runt, om än under begränsning av publik och med begränsande säkerhetsåtgärder, och på de flesta framträdande arenorna helt under TV:s hägn och utan åskådare (eller blott en handfull) på plats.

Således proffsboxades det under den gångna helgen, på fredagen i Budapest, Ungern och i Khimski, Ryssland, i Sedavi, Spanien och i Daytona Beach, USA; på lördagen hölls hela tolv shower: i Suzhou i Kina, i Wiesbaden, Hamburg och Saarbrucken i Tyskland, en ensam proffsmatch (+ amatörer) i Marsala, Italien, i Osaka i Japan, i Mexico City, Mexico, i Ruda Slaska, Polen, i Jekaterinburg, Ryssland, i Dubai i Förende Arabemiraten, i London, England och i Las Vegas, USA;   på söndagen tillkom två evenemang, i Krefeld, Tyskland och i Liverpool, England. Totalt således 18 shower .. vilket inte är så illa, men förvisso samtliga corona-haltande.

Ett av de främsta arrangemangen var lördagens show i ”The Bubble” i Las Vegas där Egidijus ”Mean Machine” Kavaliauskas (22-1-1/18 KO) ganska imponerande stoppade Mikael Zewski (34-2/23 KO) på TKO 8 i en welterviktskamp av betydelse. Och efteråt krävde den hårde balten en returchans om VM-titeln (hans enda förlust) mot WBO-kungen Terence Crawford. I semin på den showen besegrade (måhända lite oväntat) Joet Gonzalez (24-1/14 KO) ’favoriten’ Miguel Marriga (29-4/25 KO) på poäng 10 i fjädervikt.

Ett annat var Frank Warrens/Queensberry show i Bethnal Green, London där Anthony Yarde (20-1/19 KO) tog sin andra raka seger sedan nederlaget om WBO-VM mot Sergey Kovalev, då han relativt enkelt stoppade Dec Spelman (16-5/8 KO) på TKO 6 efter att ha golvat honom; Spelman hade faktiskt aldrig blivit stoppad i förtid innan. Här slutade semin mellan Mark Hefford (25-1-1/19 KO) och Denzel Bentley (13-0-1/11 KO) med ett enhälligt oavgjort domslut, i en bokad 10-rondare i lätt tungvikt (där båda vägde in tungt/över gränsen; Hefford var i golvet i andra men kom tillbaka starkt och förde matchen rakt igenom, dock konsekvent kontrad av Bentley).

I TV Azteca Studios i Mexico City möttes, dito på lördagen, Omar ”Pollo” Aguilar (18-0/17 KO) och Jose Guillermo Garcia (12-8-1/5 KO) i en hyggligt betydelsefull fight i lätt weltervikt, men där Aguilar visade sig helt överlägsen och stoppade sin man på TKO 3.