KLARTECKEN FÖR THORSLUND-RADOVANOVIC I NATT

sep 26, 2020
boXning

Efter sju månader utan att ett fullt proffsboxningsevenemang i Danmark är det nu ”all go” för det fina arrangemang Sauerland Promotion kör i Struer Arena i den jylländska staden Struer inatt. Arenan som har en kapacitet för närmare två tusen personer har denna lördagsnatt fått godkänt för 500 åskådare – biljetter som sålde ut på en gång, när de släpptes för några veckor sedan – med de begränsningar som coronapandemin tvingat fram. Men det är ändå publik på plats!

Den stora huvudkampen är den danska VM-drottningen Dina Thorslund (14-0/6 KO) i sitt tredje försvar av WBO-VM-titeln i super bantam/lätt fjädervikt, nu mot serbiskan Nina Radovanovic (14-3/3 KO) över 10 ronders distans (10 x 2), och denna backas upp av sex förmatcher, där främsta kortet är Sauerlands mäktiga tungviktare Filip Hrgovic (10-0/8 KO) – den store kroat som tog brons på OS 2016 och gått upp i elitskiktet som proffs på blott tio fighter – som här möter greken Alexandre Kartozia (8-1-1/7 KO) över 8 ronder; danskarna Oliver Mollenberg (welter), Oliver Zaren (supermellan) i 6-rondare, Payman Akbari (lätt lättvikt) och debutanten Jacob Bank (mellan) samt brittiskbaserade holländaren Martin Foru i 4-rondare möter boxare från balkan och Tyskland.

På fredagskvällen vägde samtliga in all right och klarade sina medicinska kontroller – allt är grönt för start i Struerhallen i natt. Proffsen är tillbaka igen!  

Tävlingen går att följa på Viaplay Fighting från kl 20 ikväll; obs från 20.30 går det också att gå in på VM i London, Taylor vs Khongsong på samma kanal.

Foto: Team Sauerland