WILLIAMS, KRASNIQI, LEMIEUX, NAVARRETE .. HELGENS VINNARE

okt 11, 2020
boXning

I en boxningshelg som till resultat och omfång ser närmast normal ut, med internationell top-action från olika hörn på jordklotet, trots att det i verkligen handlar om hårt corona-begränsad verksamhet med ingen eller obetydlig/mindre publik närvaro, registreras en serie betydande resultat.

Närmast oss hölls veckoslutets boxningar (lördag) i BT Sport Studio i London, England med kamp om Brittiska mellanviktstiteln mellan Liam Williams (23-2-1/17 KO) och hans utmanare Andrew Robinson (24-5-1/7 KO) satt till 12 ronders distans. Williams, som var påtänkt utmanare om WBO-VM mot Demetrius Andrade i våras – när allt frös inne pga Covid 19 – kom här tillbaka till action mot en man som förvisso rankas högt i UK men inte håller Liams klass, och mästaren gick därför ut hårt från start och skakade sin man närmast omgående. De skallade ihop och båda blödde ymnigt men i fortsatt action, och då attackerade Williams fullt ut, drev upp Robinson i ena ringhörnan och drev in hård slagserie avslutad med en vänster krok i kroppen som sänkte utmanaren. Ringdomare Marcus McDonnell räknade ut Robinson på tiden 1:28 just som den senare kom upp – helt korrekt, varmed alltihop var över på mindre än en halv rond! Frågan är nu om en VM-fight kan sättas ihop med Andrade .. eller om man rentav siktar på en inhemsk brittisk affär mot WBO-kungen i super mellanvikt istället, Billy Joe Saunders..? Intressant vilket som.

Samtidigt på lördag natt hölls VM-boxningar i GETEC Arena i Magdeburg, Tyskland, där IBO-kungen, tillika WBA/Interim-mästaren, Dominic Bösel (30-2/12 KO) – Sven Fornlings besegrare och ”baneman” (i den match som blev den tuffe skåningens sista; han lade upp efter den) – försvarade mot ’lokalrivalen’ Robin Krasniqi (51-6/19 KO) inför en utspridd publik på 2000 åskådare. Matchen, vilken var mästare Bösels comeback efter/under coronan och 11 månaders uppehåll, medan utmanare Krasniqi hunnit klämma in en uppmjukningsfight i augusti, kom att sluta med en prima första klassens skräll! Krasniqi öppnade offensivt och lyckades fälla Bösel i tredje ronden, men ringdomaren dömde det som halkning (trots att Bösel klart var skakad); direkt därpå kastade sig Krasniqi över Bösel och landade en tung höger som kastade mästaren bakåt varpå han följde upp med ytterligare en vass höger som sänkte Bösel för full räkning på tiden 2:25 ..! Detta var Robin Karsniqis tredje VM-försök (Jurgen Brämher 2015, Nathan Cleverly 2013; båda förlust) och nu skrällde han till jätte-odds! Kosovo-tysken Krasniqi är nu 33 år gammal och äntligen i guldsits – men troligt är att det kommer att bli en returkamp, dock till gott betalt för Champ Krasniqi.

 

Det blev KO även i Centre Gervais Auto i Shawinigan i Quebec, Canada på lördagsnatten – boxat bak slutna dörrar i en bilhall med en handfull åskådare – där förre IBF-VM-kungen i mellanvikt David Lemieux (44-4/35 KO) mötte kongolesen (nu bosatt i Canada) Francy Ntetu (17-4/4 KO) och ’körde över’ motståndaren och golvade honom två gånger i rond 5; den sista ”ten and out”! Och i den andra huvudkampen stoppade Arslanbek Makhmudov (11-0/11 KO) i tungvikt om NABF-titeln sin man Dillon Carman (14-6/13 KO) efter en golvning, på TKO 1, tid 27 sekunder ..!

PÅ fredagskvällen möttes i ”The Bubble” i MGM Hotel & Casino Emanuel ”Vaquero” Navarrete (33-1/28 KO) och Ruben Villa (18-1/5 KO) om WBO:s vakanta VM-titel i fjädervikt och det blev till sist en tät kamp. Från start såg det inte ut så – Navarrete slog ner Villa både i första och fjärde ronderna och ledde klart in i kampens andra hälft men Villa kom tillbaka och jämnade ut något, dock inte synbart så mycket som domarna fick det till. Navarrete vann – och blev ny Champ – men med relativt knappa poängsiffror: 114-112 x 2, 115-111.

 

Denna helg boxades det frekvent runt om i världen; på fredagen i Belgien, Frankrike, Italien, Japan, Kazakstan, Spanien, Arab-Emiraten, USA; på lördagen i Canada, Estland, Frankrike, Tyskland, Italien, Mexico, Nya Zeeland, Sydafrika, Spanien, Schweiz, Storbritannien, USA och nu på söndag i Italien, Japan & Ryssland.