VIAPLAY FIGHTING VISAR TYSON-JONES, JACK-McKERNAN

nov 19, 2020
boXning


I ett pressmeddelande idag meddelade Per Nunstedt, sportchef på NentGroup att Mike Tysons beryktade comeback till ringen, mot Roy Jones Jr den 28 november kommer att visas live på Viaplay Fighting. Det är ju onekligen en av boxningshistoriens mest beryktade comebacker, och även om den 54-årige ”Iron Mike” och hans nästan lika legendariska motståndare Roy Jones Jr enbart skall mötas i en 8 ronders ’exhibition’ – en uppvisning – så finns det knappt en levande person som tror att ett så prestigeladdat möte som detta mellan dessa två stridstuppar kommer att innehålla många uns av vänlighet .. det har alla tecken med sig att urarta till en verklig urladdning. Därav har det nu en god tid laddats för matchen med stor förväntan, och rapporterna från träningen varslar om att båda två hittar gammal oväntat god form.

Nunstedt skriver: ”Tysons obarmhärtiga rykte innanför ringen och stundtals väldigt skadliga densamma utanför har gjort honom till en världens mest berömda och omtalade idrottsmän. Vi visade honom när han fick sitt genombrott för över 30 år sedan och det är onekligen en sensation att han går en så över hela världen uppmärksammad match igen, även om den går under ett helt annat regelverk än vanligt.”

På förmatchcardet i Staples Center i Los Angeles den 28/11 boxar förre VM-kungen Badou Jack mot Blake McKernan i en 8-rondare i lätt tungvikt. Den nu 37-årige stockholmaren, numera Las Vegas-bo, gör sin första match på nästan ett år. Han står på en record på 22-3-3/13 KO och möter här obesegrade kaliforniern, 33-årige Blake Mc Kernan (13-0/6 KO). OCH även denna match kommer att ingå i livesändningen på Viaplay.