BENN-FORMELLA VECKANS FIGHT ..

nov 22, 2020
boXning

I ett förhållandevis stillsamt veckoslut – på sätt och vis i paritet med hårdare sanktioner i coronan världen över – men kanske mer ändå i ett ’lugn’ före nästa helgs tilltänkta urladdning – bjöds inte på några VM-fighter, men ändå en kamp av högsta internationella klass, i den WBA/Continental-titel som utkämpades i britternas ”Bubble” i SSE/Wembley, London på lördagsnatten.

Det var Connor Benn (17-0/11 KO), son till legendaren Nigel Benn, som tog sig an Sebastian Formella (22-2/10 KO) från Tyskland (Sverige-bekanting: boxade förmatch i Baltiska hallen på Granat-Dimitrenko-galan i mars ’17), tidigare IBO-VM-kung i welter, och här försvarade kontinent-bältet i viktklassen. 24-årige Benn, som liksom sin far bär ringnamnet ”The Destroyer”, pressade hårt från start och satte den 23-årige Hamburg-bon under ständig attack. Det blev faktiskt en relativt enahanda tillställning klart dominerad av Benn som övertygande här tog sin sjuttonde professionella seger. Poängen blev efter tio fullbordade ronder: 100-90, 99-91, 99-92.

Bilden ovan från invägningen, Matchroom-promotor Eddie Hearn mellan boxarna; foto: Robinson/Matchroom.  

 

Nästa helg vankas som bekant Mike Tysons comeback vs Roy Jones Jr, men också den prestige-laddade tungviktsdrabbningen mellan Joe Joyce och Daniel Dubois och toppmöten i mellanvikt & super feather dessutom.