INATT SAUNDERS VS MURRAY; LÖRDAG NATT SPENCE VS GARCIA

dec 04, 2020
boXning

Det är två tunga titelfighter under uppmarsch detta veckoslut. Redan på fredagsnatten är det dags för tuffa boxningar i SSE Arena i London där Matchroom/promotor Eddie Hearn sätter upp Billy Joe Saunders (29-0/14 KO), tillbaka i ringen efter 13 månader, i försvar av sin WBO-VM-titel i super mellanvikt mot rivalen och utmanaren och förre interim-kungen i mellanvikt Martin Murray (39-5-1/17 KO). Den senare, nu 38 år gammal, gör sitt sjunde försök att erövra VM. Storsnackande, 31-årige Saunders, som ibland gör dummare uttalanden än lovligt, har nu hållit sig på mattan och tycks komma i bättre form än på mycket länge till denna fight, i avsikt att det äntligen bevisa det borde vara dags för en möjlig stor ”showdown” mot Canelo Alvarez eller Gennadiy Golovkin .. om han röjer undan Murray stilrent, vill säga. Båda boxarna vägde in all right igår: Saunders på 75,9 kg och Murray på 76 kg jämnt (vilktgräns 76,2 kg). Främsta förmatch på cardet är WBA-VM-kval i lättvikt mellan James Tennyson (27-3/23 KO) och Josh O´Reilly (16-0/6 KO). Bild från invägningen ovan, courtesy Matchroom Boxing/Robinson.


Helgens största boxningar går dock i AT&T Stadium i Arlington, Texas i TGB Promotions regi inför en begränsad publik, men framförallt på Pay-per-View-TV, där dubble welterviktskungen (WBC & IBF), tillika en av världens främsta boxare idag kilo-för-kilo, Errol Spence Jr (26-0/21 KO) ställer sina båda bälten på spel mot förre suveräne lätte welterviktskungen (WBC/WBA 2012-14) och WBC/welter (2016-17) Danny Garcia (36-2/21 KO) .. en av årets härligaste matchningar, och en fight som bär stora förväntningar. Spence, som betraktas som boxningsvärldens nästa superstar, har dragits med en del problem efter bilolycka (livshotande skador) och annat och på det ett långt corona-uppehåll, är tillbaka efter nästan 15 månader, mer än redo: ”Att få göra min riktiga comeback i min hemstad motiverar mer än nånting annat; jag har förnyat fokus, jag är skarpare än nånsin, jag kommer att bevisa att jag är samma Errol Spence Jr, bara bättre!” Garcia, tillbaka på vinnarstråt efter tuffa besvärande ytterst knappa nederlag till Keith Thurman och Shawn Porter, och efter knappa elva månaders corona-karantän, är klar för kamp: ”Jag gillar Texas, jag har alltid gjort bra här. Jag utmanade Errol för mer än ett år sedan och vi skulle mötts i januari och nu blir det äntligen av. Det finns inget som slår att erövra VM, och det är jag här för att göra!”

Det var ett stort program från början, är fortsatt åtta förmatcher, men flera kamper har måst strykas pga Covid-19-problem i boxar-teamen. Inget rubbar dock den magnifika huvudkampen.