SAUNDERS DOMINERADE STORT; SPENCE OCH GARCIA INVÄGDA

dec 05, 2020
boXning


Billy Joe Saunders (30-0/14 KO) är fortsatt obesegrad i proffsringen efter att i natt i ”Bubblan” i SSE Arena i London ha besegrat sin utmanare om WBO-VM i mellanvikt Martin Murray (39-6-1/17 KO) på poäng över 12 ronder. Saunders boxade skickligt ut Murray under i stort sett hela matchen och vann en ganska ensidig historia med till sist stora siffror: 120-109 x 2, 118-110 – men var ändå kritisk mot sin egen insats efteråt. ”Jag är inte helt nöjd med det jobbet”, sa han i intervju efter matchen, ”inget ont om Murrays insats, han hade en god plan och tog sig igenom, tog inte mycket stryk, så det är mig själv jag kritiserar .. för jag var ’rostig’, jabben satt som den skulle men jag hade ingen riktig snärt i slagen. Jag letade efter grejer som ska komma av sig självt. Men det är vad det är, och kanske inte så konstigt. Pandemin kom och saboterade helt en då tänkt match mot Canelo Alvarez och stal ett år .. men nu kör vi vidare .. jag är 30-0 och fortsatt obesegrad! Nu får vi se hur det går för Callum Smith mot Canelo, och jag önskar honom all lycka, men med den fighten överstånden borde det vara min tur att få visa min absoluta potential!”

I SSE-showens semi gjorde James Tennyson (28-3/24 KO) processen kort med Josh O’Reilly (16-1/6 KO); han körde rakt över sin motståndare och stoppade honom obevekligt på 2:14 av första ronden efter två nedslagningar och ringdomare Marcus McDonnell ’stop’, varmed han kvalade in till en VM-chans om WBA-VM i lättvikt.

OCH i USA, i Arlington, Texas, vägde huvudmatch-kämparna in all right inatt för lördagsnattens stora drabbning i AT&T Arena, en av årets bästa matcher; där Champion Errol Spence Jr vägde in på 66,5 kg och utmanaren, ex-champ Danny Garcia vägde in på 66,6 kg. Det hela gäller både WBC & IBF-VM-bältena i weltervikt. All set to go ..!