GGG & ZURDO VANN INATT

dec 19, 2020
boXning


IBF-världsmästaren i mellanvikt Gennadiy ”GGG” Golovkin (41-1-1/35 KO) försvarade med suverän säkerhet sin VM-titel mot polske utmanaren Kamil Szeremeta (21-1/5 KO) i Hard Rock Hotel & Casino i Hollywood, Florida på fredagsnatten. Det var rätt mycket ’skott’ på ett mål, efter att GGG i en tuff öppningsrond med en vass vänsterkrok slagit ner Szeremeta .. och i andra spädde han på mera av den varan med en höger som på nytt fällde utmanaren, varefter denne gick ner för räkning även i fjärde ronden och på nytt i sjunde – och där förbarmade sig ringdomare Telis Assimenios över polacken och bröt matchen i rondslutet .. TKO 7!

Därmed har Golovkin försvarat en VM-titel hela 21 gånger sedan han först vann WBA-versionen mot Nilson Tapia (KO 3) i augusti 2010, varmed han passerat Bernard Hopkins rekord på 20 titel-försvar .. men då ska noteras i kanten att båda dessa rekord är satta via möjligheten att växla mellan ’alfabetsförbunden’, och att i detta fallet GGG förlorat titlarna i möte med ärkerivalen Canelo Alvarez i september 2018 men därefter ”fått tillbaka” IBF-bältet, det han nu försvarade. Det är ändå inte sakligt sett fullt jämförbart med Marvin Haglers 13 försvar eller Carlos Monzons 14 försvar av den faktiska, odiskutabla VM-titeln på 80- respektive 70-talet, även om Hopkins gjorde sin serie i en följd och de facto enade alla alfabetsbältena på vägen. Men det är givetvis en imponerande insats under dryga tio års tid.

 

Ärkerivalen Saul ”Canelo” Alvarez går ju för övrigt i elden kommande natt, då han förvisso inte sätter sin del av mellanviktsbältena (WBA/WBC/RING) på spel utan går upp en viktklass mot kungen i supermellan Callum Smith. Det sker i Alamodome i San Antonio, Texas tidsmässigt på söndag morgon svensk tid.

 

Även förre, alltjämt obesegrade, VM-kungen (WBC) Gilberto ”Zurdo” Ramirez (41-0/27 KO) var i ringen på fredagsnatten, då han i sin nya viktklass lätt tungvikt besegrade Alfonso ”El Tigre” Lopez (32-4/25 KO) via TKO-stopp i 10:e ronden i Galveston Isle Convention Center i Galveston, Texas. Det var första matchen för ”Zurdo” på 20 månader och han såg uppenbarligen skarp ut, hade Lopez i golvet i andra och dominerade sedan kampen hela vägen fram tills han med en bra höger sänkte honom på nytt i tionde, varefter det hela bröts.

I semi på den showen vann Michael ”Bounty” Hunter (19-1-1/13 KO) på TKO 4 över Shawn Laughery (10-4/6 KO) i tungvikt.