BOXING DAY: MONTIEL-KIRKLAND .. MORRELL, MISHIRO-ITO ..

dec 27, 2020
boXning

Annandag jul, som ju heter ’Boxing Day’ på engelska och som traditionellt brukar vara en stor boxningshelg, kom även detta besynnerliga år att bjuda på en del spännande resultat från boxnings-ringar runt jordklotet, trots alla inskränkningar och begränsningar för sporten.

I en tämligen stor show, inför corona-begränsad publik, i Shrine Exposition Center i Los Angeles, Kalifornien bjöds på en stark ’double-header’, där publikfavoriten James ”Mandingo Warrior” Kirkland (34-3/30 KO) tog sig an dito hårdslående Macias ”Juanito” Montiel (22-4-2/22 KO) i en 10-rondare i mellanvikt, som öppnade i ett direkt sluggerkrig! Kirkland gick till attack men kontrades vasst av Montiel och stöp för räkning omgående .. varpå Montiel drämde iväg allt han hade och golvade favoriten två gånger till fram tills ringdomare Jerry Cantu bröt matchen på 1:56 av första ronden ..! I Kalifornien registreras alla sådana stopp som KO, så så går fighten ner i record. Montiel, brorson till förre flugvikt-lätt bantam-bantamkungen (WBO/WBC) Fernando Montiel, etablerar sig härmed som en man för titelsammanhang.

 

Den andra huvudmatchen såg en av branschens nya potentiella stjärnor, den från Cuba sedan ett år tillbaka inflyttade, till Minneapolis, Minnesota, USA, David O Morrell (nu 4-0/3 KO) – Junior-VM-kung som amatör (2016) och kubansk mästare och elit fram till ’18 – och som via tränarna Sankara & Adonis Frazier körts rätt in i proffseliten i USA från start; WBA/interim-kung i supermellan redan i sin tredje proffs-fight – mötte här tuffe Mike Gavronsky (26-4-1/16 KO) i en catchweight-match på 77 kg (därmed non-title) över tio ronder, och Morrell övertygade stort på nytt med att direkt golva Gavronsky och sedan straffa honom hårt i andra och tredje ronderna varvid ringdomare Jack Reiss bröt fighten på 2:45 av 3:e ronden (därmed KO i Kalifornien). Den exilkubanska south paw-fightern är nåt alldeles extra på boxningsfronten.

I Japan, i coronasäkrade Sumida City Gymnasium i Tokyo – i vad som blir sista internationella tävlingen i Japan på en tid; inreseförbud för all idrott – mötte förre WBO-VM-kungen Masayuki Ito (26-3-1/14 KO) den regerande Orient-mästaren i lättvikt Hironori Mishiro  (10-0-1/3 KO) i ett heljapansk möte på högsta nivå i huvudmatchen. Det blev en tuff och jämn kamp, där till sist Mishiro kunde boxa hem en knapp men okej seger (96-94 x 2, 95-95).