OTTO WALLIN MÖTER BREAZEALE I FEBRUARI

jan 11, 2021
boXning

Det tycks nu klart att vår stora svenska tungviktare Otto ”All In” Wallin (21-1-0-1NC/14 KO) är tillbaka i ringen igen i februari och då mot dubble förre VM-utmanaren Dominic Breazeale (20-2/18 KO) från Kalifornien. Breazeale är en 35-årig bjässe på dryga två meter i längd och 115+ kg i vikt, kallas för ”Trouble” och har gjort en tio år lång proffskarriär med relativt sett få proffsmatcher, men där hans karriär fört honom upp i två VM-matcher, den första av dessa 2016 mot Anthony Joshua om IBF-VM-titeln, en förlust på TKO 7, och den andra i maj 2019 mot Deontay Wilder om WBC-VM-titeln, en kamp där han i en vildsint öppning stöp på KO redan i första ronden.

Det är hans enda förluster på en i övrigt mycket vass record, men han har inte matchat sedan dess och har också därför nu dalat i rankingen. Matchen är nu kontrakterad och datum fastställt till den 13 februari, med största sannolikhet i Mohegan Sun & Casino i Connecticut i USA. Både Otto själv och manager David Berlin bekräftar att avtal är uppnått, och att det enbart återstår detaljer om placering av fighten men att datum torde hålla. Den store Sundsvallsfightern, som senast ut vann på TKO 5 över Travis Kauffman i augusti 2020, är i full gång med träning och är fokuserad på vad som kan bli en avgörande fight för ett skott mot VM, och han är mer än väl medveten om både farligheten i uppdraget såväl som de möjligheter en god seger öppnar för. ”Ja, det är absolut en verkligt tuff motståndare, men han har inte matchat sen den hårda knocken i Wilder-kampen, och det kan gynna mig något. Självklart gäller det att vara på ”g” mot en sån man, men jag tror jag är snabbare och smartare än han är. Det ska bli spännande!”
Matchen är ett av Tv-bolaget Showtime´s två huvudnummer denna kväll den 13/2, där den andra stora fighten är welterviktsmötet mellan fd VM-kungen Adrien ”The Problem” Broner och mexikanen Pedro Campa.