KINGS COMEBACK FREDAG; PLANT VS TRUAX LÖRDAG

jan 28, 2021
boXning

Don Kings omtalade comeback som promotor skall äga rum på fredag – ”Return to Greatness” har han kallat det – och där skulle äntligen och högst anmärkningsvärt egentligen WBA:s Regular Champion i tungvikt Manuel Charr – som inte gått en match sedan november 2017 och konstant strulat med uppskjutna kamper och kontraktsbråk – ha försvarat sitt bälte mot WBA:s interim Champion i klassen, det nya esset Trevor Bryan (20-0/14 KO) .. men naturligtvis strular det på nytt! Charr, som numera är bosatt i Tyskland har inte lyckats få visum till USA och resan blev nu inställd .. och igår lyckades King åstadkomma rockaden att Bryan nu möter förre WBC-kungen Bermaine Stiverne (25-4-1/21 KO) istället ..! Det är en ganska häftig tungviktsfight i sig, men den understryker markant WBA:s hysteriska dribblande med titlar huller om buller – de håller sig ju idiotiskt nog med tre egna ”världsmästare” i samma viktklass – och hela den absurda cirkusen runt 36-årige Charr blir ju nu bara än sämre. Bryan, som inte är någon ungdom heller, han är nu 31 år gammal, och som erövrade Interim-titeln i augusti 2018 med en TKO-seger över BJ Flores, är ju dock nu framme vid ett skapligt mål i karriären .. och tar han sig förbi 42-årige Stiverne med stil, så torde han kunna hamna i en riktig VM-fight framöver. Detta är alltså huvudnumret på Kings stora show, som äger rum i Hard Rock Hotel & Casino i Hollywood, Florida på fredag natt, och där hans co-main event var tänkt som WBA-VM i cruiservikt mellan Beibut Shumenov och Raphael Murphy (14-1/11 KO), men även här har strul drabbat tillställningen. Shumenov har nu hoppat av och vad Murphy kommer att möta .. och om vad .. är ännu ett dygn före oklart! Och som vanligt med King är det tunga matcher som gäller, så även uppbackningen räknas i kilon;  Ronald Johnson (17-1/4 KO) vs Terrell J Woods (24-47-8/17 KO; tungvikt) och Johnnie Langston (8-3/3 KO) vs DeShon Webster (12-3-3/6 KO; cruiser). Riktigt vad som hände med ’storheten’ i showen under vägs gång, kan undras, men allt skall likväl sändas över Don King TV livestream för $19.95.

På lördag är det dock dags för veckans och helgens verkligt tunga show och den går i Shrine Expo Center i Los Angeles, Kalifornien i regi TGB Promotions och här försvarar IBF-VM-kungen i super mellanvikt Caleb Plant (20-0/12 KO) sin titel mot förre VM-kungen Caleb Truax (31-4-2/19 KO) i vad som är ett ganska hett möte, men där oddsmakers gjort Plant till jättefavorit (50:1 ..!). Utmanare ”Golden” Truax är dock tuff i snacket: ”Jag kommer att vinna för jag är mycket mer rutinerad och den bäste fighter Plant har mött. I en perfekt värld blir detta en sluggerfest som folk kommer att älska och jag vinner på poäng efter 12 ronder! Ah, i en perfekt värld så slår jag ut honom med första fullträffen, men det lär väl inte hända .. han är en bra fighter, så det går tiden ut!”

Matchen, liksom det sju matcher tunga förmatch-programmet, går utan publik i en coronasäkrad arena men allt sänds ut till en stor TV-publik via USA FOX Saturday Night. Och favoriten, 28-årige ”Sweethands” Plant, som nu gör sitt tredje försvar av sin VM-titel (som han erövrade i januari 2019) skräder inte orden om vad han avser göra: ”Jag avser avsluta detta tidigt, jag kan inte se detta gå över distans, så vare sig de slänger in handduken eller jag avslutar honom eller domaren bryter så slutar detta före full tid. Jag vet vad jag behöver göra och oavsett om det följde uppgjord plan eller om jag bytte taktik och oavsett vad som krävs så slutar detta med att min hand höjs till seger på ett spektakulärt sätt ..!”