WALLIN-BREAZEALE INVÄGDA; DITO KLART I HAMBURG

feb 19, 2021
boXning

På fredagskvällen svensk tid vägde boxarna i Uncasville, Connecticut in för lördagens stora show där. Otto Wallin klev på vågen 109 kg exakt tung och Dominic Breazeale vägde in på 118,5 kg, mer än nio kilo tyngre än svensken ..! Båda boxarna var iklädda munskydd och poserade efteråt på vederbörligt avstånd mot varann och kameran.

Tidigare hade båda uttalat sig för media. Breazeale: ”Det är sant att man bara är så bra som sin senaste fight, men nu känns ändå detta som mitt comeback party. Jag har varit borta en lång tid, men jag har haft ett bra träningscamp och jag är redo för lördag natt. Efter Wilder-fighten (om VM) tänkte jag om, och största skillnaden är mitt byte av tränare, från Virgil Hunter till Abel Sanchez. Abel och hans träning i Big Bear har gjort underverk; jag skulle gjort detta för länge sen, men nu är jag vid en alla tiders form. Jag har sett Otto mot Tyson Fury och Travis Kauffman, och när jag erbjöds kampen tog jag den direkt! Boxningsvärlden kommer att respektera den här matchen. Jag tror inte Otto på riktigt varit inne mot en stor, stark atlet som mig. Det är Mike Tyson som sagt det allra bäst: ’alla har en fight plan tills man får en snyting i nyllet!’ Ni får se på lördag!”

Wallin: ”Alla vill bara prata om Fury-matchen, och det var en bra kamp så jag förstår det, men för mig är det nu historia. Jag är på väg framåt, och det är härligt att få möta Breazale på Showtime. Han har ett bra namn, så med en seger här så kan folk se att jag kan slå en bra boxare. Glöm snacket om att jag är mindre; jag är en rätt stor kille själv, på 198 cm och 109 kg .. jag är smartare, jag har ett starkt team bakom mig och vi har haft ett bra träningsläger. Jag är snabbare än Dominic, har bättre fotarbete, bättre försvar och bättre offensiv. Jag måste ha med mig allt det och göra det jag är bäst på så blir det seger. Och en seger här tar mig förbi Fury-snacket och placerar mitt namn i mixen. Det räcker inte med bara den här vinsten men det är ett stort steg på vägen och kommer ge mig en bra kvalmatch till ett VM-skott. Dominic kommer vara aggressiv så jag behöver vara smart. Jag kommer vara det. Det här är min chans att visa klass. Jag har väntat länge på att nå den här nivån, och tänker inte ta något steg tillbaka!”

De andra huvudmatchboxarna, Adrien Broner och Jovanie Santiago vägde in på respektive 66,2 kg och 65,9 kg för deras welterviktsmöte. OK, och redo för kamp.

OCH även i Hamburg har det på eftermiddagen vägts in för lördagens boxningar i Universum Gym. Marianne Ahlborg och hennes motståndare Aleksandra Rapaic fick båda OK på vikten inför sin match i super welter/lätt mellanvikt. Övriga startfältet är dito okej.