VALDEZ KO PÅ BERCHELT! AVENESYAN STOPPADE KELLY ..

feb 21, 2021
boXning


Lördagsnatten var en tung boxningskväll med ett flertal stora tävlingar och häftiga resultat. Största skrällen kom i det maffiga mästarmötet om WBC-VM i super feather/lätt lättvikt i ”the Bubble” i Las Vegas där tidigare suveräne mästaren Miguel ”Alacran” Berchelt (38-2/34 KO) berövades sin titel av förre fjäderviktskungen Oscar Valdez (29-0/23 KO) med en ruggig knockout i 10:e ronden! Valdez öppnade kampen bäst och hade efter tre fina inledande ronder Berchelt illa ute i fjärde, och fick en räkning utmätt efter att mästaren raglat in i repen. Berchelt kom dock tillbaka och från sjätte ronden försvarade han sin värdighet bra, tog någon rond och tycktes ’med’ igen, men i nionde golvades han på riktigt och var sen ute på ’djupt vatten’ .. I tionde landade Valdez en superb vänster hook som fällde mästaren handlöst med ansiktet först ner i canvasen, helt utslagen .. Ringdomare Russell Mora avbröt räkningen direkt på ’one.. and out’! KO på tiden 2:59 av ronden. Det var ett mästerligt avslut efter en mästerlig insats av Valdez över en allt mer desperat boxande Berchelt.

Efteråt sa den nye WBC-kungen: ”Det finns inget underbarare än att bevisa folk fel ute. En massa människor tvivlade på mig .. experter trodde inte på mig. De sa att Berchelt skulle slå ut mig – men jag har ett budskap till alla: låt ingen tala om för dig vad du kan eller inte kan göra! Jag är oerhört lycklig nu och vill bara ta hem det här bältet. Och till vilken mästare som helst där ute, kom igen .. jag hör Shakur Stevenson snackar om match. Låt oss göra det! Jag ska bara fortsätta och ge fansen vad de vill ha!”

Även i England hade vi en (smärre) skräll på lördagskvällen. I kamp om EM-titeln i weltervikt stoppade regerande Europamästare David Avanesyan (27-3-1/15 KO) i sjätte ronden upp-haussade utmanaren och brittiske favoriten Josh Kelly i SSE Arena i Wembley, London. Kelly hade öppnat matchen riktigt bra, men Avanesyan vände på kampen och golvade utmanaren två gånger i rond 6, varvid ringdomare Victor Loughlin efter andra nedslagningen bröt matchen på tiden 2:15 av den ronden, samtidigt som ringhörnan slängde in handduken!

 

Övriga tyngre resultat från lördagen:

I Vegas Hall i Krasnogorsk i Ryssland gick regerande WBA/Gould Champion i supermellanvikt Fedor Chudinov (23-2-1/16 KO) oavgjort över 10 ronder med förre VM-utmanaren Isaac Chilemba (26-7-3/10 KO), vilket var ett lätt överraskande resultat. Roy Jones Jr sekonderade Chilemba, som i och med resultatet bröt Chudinovs segersvit.

I den andra huvudmatchen i Mohegan Sun i Connecticut – där Otto Wallin så strongt besegrade Dominic Breazeale i tungvikt i sitt co-main event – tog förre fyrfaldige mästaren Adrien ”The Problem” Broner (34-4-1/24 KO) efter två års bortavaro en relativt knapp poängseger över tidigare obesegrade Jovanie Santiago (14-1-1/10 KO), där dock den senare var den klart mest aktive, men domarna likväl premierade Broners något vassare jobb; siffrorna skrevs till 115-112, 116-111, 117-110. Detta var en 12-rondare i weltervikt.