FIGHT WEEK FÖR CANELO-YILDIRIM, PARKER MFL..

feb 23, 2021
boXning

Det är en betydande Fight Week även denna, vilken toppas av lördagens stora match i Hard Rock Stadium i Miami, Florida där WBA/WBC-världsmästaren i supermellanvikt Saul ’Canelo’ Alvarez (54-1-2/36 KO) försvarar dessa sina titlar mot stentuffe men begränsade utmanaren Avni Yildirim (21-2/12 KO). Den senare har varit med i smeten av utmanare runt de största namnen men fallit mot Chris Eubank Jr (2017/IBO-VM/WBSS) och mot Anthony Dirrell (2019 om då vakanta WBC-VM) och har inte boxat på två års tid, men är ändå nu obligatorisk utmanare, när han nu kommer tillbaka för att direkt ta itu med branschens största namn – det är därav inte så underligt att han är nederlags-tippad till oddsen 62:1 just nu ..! De enda faktorer som talar mot Canelo är att han är den fysiskt mindre av de två; han är nästan 10 cm kortare, men han har i princip samma räckvidd som Yildirim .. och allt annat talar för honom i detta möte. Canelo höll tidigare, mycket kort, WBO-VM även i lätt tungvikt (efter att besegrat Sergey Kovalev 2019) men gav upp den titeln, och han är också den ’riktige’ VM-kungen i mellanvikt, men eftersom han dribblat bort returmatchen mot Gennady Golovkin har han strippats på WBA & IBF-titlarna och upphöjts till ”franchise champion” – en komplett urlöjlig övertitel – av WBC, varmed Jermall Charlo ’fått’ VM-statusen (suck), så är det frågan om han kommer att satsa vidare på 72,6 kg och möjligtvis nu, efter den suveräna segern över Callum Smith i december förra året helt fokuserar på supermellan (”mitt kortsiktiga mål är att ena alla titlar på 76,2 kg”). Trots sin relativa ”litenhet” – han är 173 cm lång men har en räckvidd på 179 och han väger med fördel numera 76,2 kg. Han säger iskallt att han ingalunda underskattar Yildirim inför lördagen, och han är känd för sina noggranna förberedelser. En förlust på lördag vore dock ett av århundradets stora skrällar. Båda boxarna är nu på plats i Miami – bild ovan/Matchroom.

I Miami bjuds även på en andra titelfight av rang om än betydligt lättare i format, då Julio Cesar ”El Rey” Martinez (17-1/13 KO) försvarar sin WBC-VM-titel i flugvikt mot puertorikanske utmanaren McWilliams Arroyo (20-4/15 KO) – en skarp fight mellan två mycket skickliga boxare.

I övrigt bjuder kommande helg på ytterligare ett par matcher av högsta internationella intresse. På New Zealand, i Spark Arena i Auckland, kommer förre WBO-VM-kungen i tungvikt Joseph Parker (27-2/21 KO) tillbaka efter ett års corona-frånvaro och tar sig i en 12-rondare an starkt avancerande landsmannen Junior Fa (Uaine Fa Jr; 19-0/10 KO), vilket skapat en hel del inhemskt intresse och rivalitet. Parker har kallt kommenterat kampen: ”Jag är inte den som förutspår hur det går i en ring, men den här gången är tipset att jag slår ut honom mellan första och tolfte ronden!”

I Shrine Expo Center i Los Angeles, Kalifornien kommer Anthony Dirrell (33-2-1/24 KO), mannen som Badou Jack tog sin första titel mot 2015 (WBC-VM), tillbaka till ringen efter 17 månaders bortavaro (första kamp efter WBC-VM-förlusten mot David Benavidez) och möter här på 12 ronder Kyrone Davis (15-2/6 KO), en man som är tämligen ny på huvudmatch-nivån.

OCH i Europa, i Milano (Allianz Cloud) i Italien möts hemmasonen Daniele Scardina (18-0/14 KO) och spanjoren Cesar Nunuz (17-2-1/9 KO) om vakanta EM-titeln (EBU) i supermellanvikt. Det är ett samarrangemang mellan Matchroom och Cherchi.