”T-REX” BESEGRADE DICAIRE, YOKA STOPPADE DJEKO …

mar 06, 2021
boXning

Vid nattens stora dam-batalj om suveräna VM i superwelter/lätt mellanvikt i Dort Financial Center i Flint, Michigan, den kamp som döpts till ’Superwomen’, tog till sist alltjämt obesegrade Claressa ”T-Rex” Shields (11-0/2 KO) hem en mycket klar poängseger över Marie-Eve Dicaire (17-1) varmed hon adderade IBF-VM till WBA & WBC-VM och nu även WBO-bältet. Tävlingen gick över Pay-per-view-TV och förväntas visa goda försäljningssiffror. På plats i arenan fanns 375 corona-säkrade och socialt avstånds-placerade åskådare. Det blev inte det helt stora dramat i den statistiskt häftiga VM-kampen, där ju ingen av de två boxardrottningarna är någon märkvärdig puncher. ”T-Rex” dominerade samtliga tio ronder – även om kanadensiskan (som är south paw) var riktigt hyggligt med i de första ronderna och faktiskt även avslutade bra – och förde kampen poängmässigt rakt igenom, men låstes upp rätt frekvent av Dicaire efter inledningen och då blev det emellanåt en del bök. Poängen blev det aldrig någon verkligt het kamp om, även om det fanns hyggligt jämna ronder. Samtliga tre poängdomare dömde alla ronder till Shields, 100-90 x 3.

Shields var ingalunda överlägsen i kampen och var efteråt inte helt nöjd: ”Jag är inte över mig nöjd för det här jobbet. Hon körde med armbågar och skallades. Jag försökte slå ut henne och hade henne på gång vid några tillfällen, men med bara två minuter per rond så räckte inte tiden. Det var synd, men å andra sidan så vann jag helt klart och har nu alla bälten i min ägo på 154 pounds/69,9 kg/ och är därmed den första /kvinnliga/ boxare att vara odisputabel Champion på två viktklasser!”

Claressa Shields är sedan tidigare enhällig mästare i mellanvikt (WBC/WBA/IBF). Tillfrågad om vad hon skall göra närmast framöver, svarade hon att hon till sommaren skall testa MMA!

I H Arena i Nantes, Frankrike tidigare på fredagsnatten erövrade det stora franska tungviktshoppet, den som proffs obesegrade OS-vinnaren från Rio, Tony Yoka (10-0/8 KO) EU-titeln i tungvikt med en gedigen insats, till sist avgjord på TKO i sista ronden över Joel Tambwe Djeko (17-3-1/8 KO). Yoka hade kommandot i matchen hela vägen och ökade pressen på motståndaren allt eftersom, och i 12:e ronden bröt ringdomare Jean-Robert Laine matchen efter att Djeko vänt ryggen till och ’gav upp’ kampen. Tony Yoka har därmed tagit över Otto Wallins gamla – nu vakanta – tungviktstitel. Anmärkningsvärt nog boxade den massive (111 kg) tungviktarens betydligt lättare fru, Estelle Yoka Mossely (9-0/1 KO) på förmatch-programmet där hon poängbesegrade Verena Kaiser (14-2/6 KO) över 10 ronder i lättvikt.

I Osceola Heritage Park Center i Kissimmee i Florida poängslog obesegrade lätte welterviktaren Yomar ”The Magic” Alamo (19-0-1/12 KO) mexikanen Jesus Alberto Beltran (17-4-2/10 KO) om vakanta Latino-titeln med hyggligt klara siffror (98-92, 97-93, 96-94). OCH redan i torsdags natt fick vi ett intressant resultat på god nivå då förre VM-utmanaren i mellanvikt Brandon ”The Cannon” Adams (22-4/14 KO) slog en vass KO på tidigare obesegrade KO-maskinen Serhii ”El Flako” Bohachuk (18-1/18 KO) i utomhusringen i Felix Pintor Gym i Guaynabo i Puerto Rico. Det var Bohachuk som hade ett grepp om fighten och tycktes gå mot seger då Adams plötsligt prickade in en ruggig vänsterkrok i slutet av 8:e ronden som avgjorde alltihop! En riktig skräll!