HERRING, ”MJ” FÖRSVARADE VM ..

apr 04, 2021
boXning

WBO-världsmästaren i lätt lättvikt Jamel ”Semper Fi” Herring (23-2/11 KO) försvarade på ett mycket övertygande vis sitt VM-bälte på lördagsnatten i Ceasars Palace i Dubai, Arabemiraten genom att stoppa förre dubble VM-kungen Carl Frampton (28-2/16 KO) på TKO i 6:e ronden. Herring boxade mycket kallt och behärskat från sin south paw-garde och satte precisa träffar på den tuffe nordirländaren. Han golvade ex-kungen med en precis rak vänster i femte ronden, vilken Frampton repade sig ifrån, men i sjätte small det igen, och med en uppercut fälldes han för en andra räkning och efter det bombarderade Herring sin man tills hörnan slängde in handduken efter 1:40 av ronden..! Det var ett imponerande jobb av den långe amerikanen, som efteråt, glad och nöjd med sin insats – han besegrade trots allt det största namn han hittills mött – kastade fram en utmaning till WBC-VM-kungen Oscar Valdez på ett möte mästare mot mästare. Frampton, nedslagen och lite bedrövad, förklarade att detta var slutet på resan; han skall nu lägga handskarna på hyllan.

Främsta förmatch, semi, var förre – fyrfaldige – VM-kungen Donnie Nietes (45-1-5/23 KO), numera 38 år gammal, i sin första match sedan 2018, mot erfarne och skapligt högt rankade Pablo Carrillo (25-8-1/16 KO) om WBO/International-titeln i lätt bantamvikt över 10 ronder .. och den vann Nieto övertygande och mycket klart (99-91, 98-92 & 96-95 .. det senare!?).

OCH i Humo Arena i Taskent, Uzbekistan försvarade WBA/IBF-världsmästaren Murodjon ”MJ” Akhmadaliev (9-0/7 KO) sina VM-bälten mot japanske utmanaren och ex-mästaren Ryosuke Iwasa (27-4/17 KO) likaså på lördagsnatten, via ett TKO 5-domslut, där det dock kommer att bli en del tjafs om själva avslutet. ”MJ” var stark och på ’g’ inför sin hemmapublik och var i god färd med att bryta ner Iwasa, skapade bra press på honom men hade inget absolut uttalat övertag, när ringdomare Yuri Koptsev plötsligt bröt in mellan dem och stoppade matchen ..! Då var klockan på 1:30 av den femte ronden, och ingen begrep egentligen riktigt varför det tog slut just där! Möjligen domaren. Likväl – i böckerna blir det ett första lyckat försvar för Akhmadaliev.