UPPDATERING FURY-AJ; RAFFIG INVÄGNING I LONDON ..

apr 10, 2021
boXning

WBC- & linjära VM-kungen i tungvikt Tyson Fury har idag gått ut med en ”uppdatering” om hans kommande VM-kamp mot WBA/IBF/WBO-kungen Anthony ”AJ” Joshua; de två har ju nått en principiell överenskommelse om att mötas om alla VM-bältena senare i sommar – det uppgavs vara ”klart” redan för en månad sedan, men då utan att avslöja detaljerna i avtalet. Och det har tyckts ta en smärre evighet att komma fram till ett verkligt avslut, och bestämma när-var-hur. Och inte blir det mycket tydligare efter dagens Fury-utspel, men kanske är vi ändå nära ett avgörande. Fury: ”Jag har lite stora nyheter, för nu finns tre eller fyra stora erbjudanden på bordet. Intressenter i Saudi-Arabien, mina zigenarbröder i Qatar, Uzbekistan, Ryssland, Amerika och England .. det är några stora, verkligt stora bud på bordet. Jag går igenom dem nu på söndag och sen har vi förhoppningsvis den Stora Fighten klar, så jag kan få trycka till den store luffaren. För när jag får tag på honom, ska jag ge honom en /knytnäve/, din stora luffarbluff!”

Kvällen före, i London, var det stor invägning inför lördagskvällens fina show i Copper Box Arena, där Conor Benn möter Samuel Vargas om WBA/Continental-titeln i weltervikt – båda klarade vikten all right med några hg till godo på titelgränsen 66,7 kg. Det gick hyggligt städat till med lite käbbel boxarna emellan vid stare-down, men annars har hela showen ”stulits” av de två damer som gör upp om vakanta WBA-VM i bantamvikt, den tuffa brittiskan Shannon ”Baby Face Assassin” Courtney (6-1/3 KO) och det australienska ”blonda bombnedslaget” Ebanie Bridges (5-0/2 KO), en storbystad dam med mycket åsikter .. och dessa två har rykt i luven på varann så det slagit ’gnistor’ den senaste veckan. På invägningen gick även deras procedur skapligt städat till väga men med iskall nonchalans från Cortneys sida och spel för galleriet från Bridges. Båda klarade vikten okej, Ebanie med 4 hg till godo och Shannon något tyngre men klart under gränsen 55,5 kg.

Det går ytterligare en dam-VM-fight på programmet, nämligen WBO-VM i mellanvikt där Savannah Marshall (9-0/7 KO) försvarar sin titel mot Tysklandsbaserade Malmö-tjejen (i Sverige avstängda) Maria Lindberg (19-6-2/10 KO) – Marshall vägde in på 72,2 kg och Lindberg på 70,2 kg. Titelvikt-gräns är 72,6 kg.

 

Även för lördagsnattens stora USA-tävlingar är invägningarna avklarade. Jaron ”Boots” Ennis och Sergey Lipinets i weltervikts-kval & Jerwin Ancajas vs Jonathan Rodriguez om IBF-VM i super fly i Uncasville, Connecticut och helgens stora fight om vakanta WBO-VM i lätt tungvikt mellan Joe Smith, 79,3 kg och Maxim Vlasov, 79,4 kg i Tulsa, Oklahoma, där också Efe Ajagba, 108,7 kg och Brian Howard, 98,9 kg möts i tungvikt.