NAVARRETE FÖRSVARADE VM; ÖVRIGA RESULTAT INKL OBIN-FÖRLUST ..

apr 25, 2021
boXning

Emanuel ”Vaquero” Navarrete (34-1/29 KO) försvarade sin WBO-VM-titel i fjädervikt i Silver Spurs Arena i Kissimmee, Florida på lördagsnatten, inför en ’socialt distanserad’ publik på 3300 åskådare, mot utmanaren Christopher Diaz (26-3/16 KO) och gjorde det effektivt och dominerade stort genom kampen – han hade Diaz i golvet i fjärde, efter en direkt uppercut, och hade honom nere igen två gånger i åttonde och på nytt i tolfte, där till sist hörnan gav upp, TKO 12, med 11 sekunder kvar av matchtiden! Men det var aldrig något snack om var segern hörde hemma.

Navarrete sa efteråt: ”Mexico mot Puerto Rico .. men jag tyckte vi åstadkom en godkänd insats; jag visste han var tuff, att han var stark och kunde slå hårt, men han var värre än väntat. Jag fick ta fram mitt bästa, så respekt till honom!”

På förmatch-programmet tvangs denna gång KO-kungen Edgar Berlanga (17-0/16 KO) gå tiden ut mot tuffe Demond Nicholson (23-4-1/20 KO) men vann till sist klart på poäng efter åtta ronder, i super mellanvikt.

 

I helgens största tävling i England kunde Felix Cash (14-0/10 KO) stoppa tidigare obesegrade Denzel Bentley (14-1-1/12 KO) på TKO 3, i York Hall i London på lördagskvällen. Därmed försvarade Cash sin Brittiska titel i mellanvikt och adderade Bentleys Samväldes-titel till bältes-skörden. I Japan, i Ginowan, Okinawa, skrällde ganska nybakade proffset Ryosuke Nishida (4-0/1 KO) genom att ta en enhällig poängseger över 12 ronder mot förre VM-kungen Daigo Higa (17-2-1/17 KO) i bantamvikt om WBO/Asia Pacific-titeln (117-111 x 2, 118-110).  

 

Vi hade även f d svensklicensierade stockholmaren Michael Obin (5-9/2 KO) i kamp på lördagen, i tyska Ötigheim, där han mötte Kamer Maloku (14-2/11 KO) och det gick, som befarats, inte vidare bra för Obin, som dominerades av Maloku och stoppades på TKO i tredje ronden, i denna bokade 8-rondare i super mellanvikt. Obin har därmed sju raka nederlag men är bara stoppad två gånger, dock i de senaste två framträdandena.