ENSAM CANELO BESÖKTE AT&T STADION ..

maj 05, 2021
boXning

Vid gårdagens pressmöte i väldiga AT&T Stadium i Arlington, Texas kom Canelo Alvarez ensam (med team) medan motståndaren Billy Joe Saunders helt sonika uteblev. Han vägrade medverka! Det är senaste draget i en brittisk ”krångel-offensiv” inför lördagens jättedrabbning. Canelo mönstrade dock arenan – se bild; courtesy: Matchroom – och såg på förberedelsearbetet att ställa i ordning den väldiga stadion (den har en kapacitet för över 80.000 åskådare) – där nu biljetter sålts till VM-fighten på inemot 70.000, varmed boxningssporten är tillbaka till ett jätte-evenemang. Hur nu corona-säkring skall kunna ske i detta gytter av människor i en folkfest utan like på ett par års tid, tycks vara en åsidosatt fråga.
Inledningsvis hölls tonen mellan de två boxnings-teamen på en relativt hyfsad nivå, men nu har det hettat till under några dagar. Saunders gjorde ett uttalande om att han skulle ge Canelo en boxnings-lektion, och beskrev honom i en match (för fem år sedan) som bristande i teknik .. det fick den oftast lågmälda mexikanska superstjärnan att tända till. Igår kom han ut tämligen bryskt: ”Jag är inte samma kis som för fem, sex år sedan, jag är helt annorlunda idag och har mycket mer erfarenhet. Han kan säga vad han vill, men den 8 maj kommer det att bli en helt annan nivå än vad han pratar om.” Och för att strö på lite extra, tillkännagav han: Jag vill ha Caleb Plant härnäst. Jag ska först ta hand om Billy Joe Saunders förstås, och måste så klart vinna där, men därefter vill jag ha nästa mästare och det är Caleb Plant .. jag vill ha alla bältena i supermellan, så det är målet!”
Det svider ju alltid lite när favoriten börjar snacka om vad han skall göra ”efter det här”, som om nuvarande motstånd är en parantes.
Britterna har fordrat att ringen skall byggas ut till en fulla ”24 foot” ring – en så kallas ’stor ring’ på 7.3 meter i sidomått – men idag har man nått en överenskommelse utan att tillkännage vad de faktiska måtten blir; dock uppenbarligen större än minimåttet (4.9 m). Om detta bråk fnös bara Canelo till svar vid gårdagens promenad genom arenan, och kallad Saunders gäng ”pussies”.
Alvarez anlände tidigt igår till Dallas, i privat-jet, och gör nu de sista dagarnas förberedelser på plats. Saunders håller sig, således, helt på sin kant i Dallas/Arlington, otillgänglig för media.