CANELO OCH BILLY JOE INVÄGDA INFÖR JÄTTEPUBLIK ..

maj 08, 2021
boXning

Igår på fredagskvällen vägdes boxarna i nattens stora drama i AT&T Stadium i Arlington/Dallas, Texas in på ett specialbyggt podium utanför stadion .. inför en allt större publik som vandrade in till området, till sist inför Canelo Alvarez och Billy Joe Saunders invägning så mycket som måhända över tio tusen människor – ett ’hav’ av jublande fans, varav merparten buade en trotsig och tuff britt medan merparten dyrkande hyllade Mexicos största idrottsnamn av idag. Det gick på det hela taget snyggt och städat till, alla vägde in som beräknat, och allt sattes ’ok’ inför nattens drama. Där det nu står klart att mer än 70.000 människor kommer att se på live i arenan – vilket innebär ett nytt alla tiders inomhusrekord – det gamla på 63.500 personer ryker med marginal; det var Muhammad Ali vs Leon Spinks II i Superdome i New Orleans 1978 – och som flera från podiet påpekade om denna boxningens come back till stora publika shower: ”we are back in business!” Samtidigt ströks under att den enorma publiken fanns ’där ute’, jorden runt, där man hävdade att mer än 200 länder plockar upp TV-sändningen inatt. Dit hör dock inte Sverige.  

 

Saul Canelo Alvarez vägde in 75,95 kg och Billy Joe Saunders på 76,13 kg (viktgränsen är 76,2 kg) och båda hade lite till att säga inför sina fans och TV-publiken.  Canelo: ”Det här är ingen hård fight men det är en besvärlig match .. han är en svår motståndare att fånga in, men jag är redo och det kommer att bli en stor fight .. och jag kommer att avgöra före tionde ronden! Det är underbart att se alla fans här .. Viva Mexico!” Saunders: ”Jag ska skriva historia och chocka alla, för jag tror på mig själv och jag har allt som behövs för att slå honom! Jag är en obesegrad fighter, och jag vet att det här kommer att bli en hjärnornas kamp och jag tänker bättre och smartare än han .. ingen slår mig på det! Jag skall samla på mig alla dessa bälten. Titta och se!”

I publiken finns Saunders kanske bästa vän, tillika världens tungviktskung Tyson Fury, och han säger att han tagit med sig ett lass av ”gypsy magic” ..! Både han och Billy Joe räknas ju till brittiska varianten av zigenare.

Promotor Eddie Hearn sken under invägningen som en sol bak sina mörka glasögon, och konstaterade leende: ”Detta är redan ett helt fantastiskt event! Det kommer över 70.000 fans och vi mosar det gamla inomhusrekordet! Och det i en av världens mest fantastiska arenor. Det kan inte bli bättre. Canelo är vår tids stora boxningsfenomen. Billy Joe Saunders är den man på jordens yta som möjligen kan besegra honom, för han har den mentala inställning som krävs! NU är det upp till dem! Och vi har en verkligt historisk natt framför oss!”

 

Den andra titelkampens kämpar, Elwin Soto och Katsunari Takayama, vägde in på respektive 48,9 och 48,8 kg för deras WBO-VM-kamp (49 kg) i lätt flugvikt. All set to go!