KLART! FURY VS JOSHUA 14/8 I SAUDIARABIEN..!

maj 17, 2021
boXning


Så är det till slut – tydligen – äntligen klart med ’när’ och i stort sett ’var’ som WBC/RING-VM-kungen Tyson Fury (30-0-1/21 KO) och WBA/IBF/WBO/IBO-VM-kungen Anthony Joshua (24-1/22 KO) drabbar samman om de förenade bältena i tungvikt. Det blir lördagen den 14 augusti i Saudi Arabien, exakt plats att tillkännages senare. Det blir en av tidernas största tungviktsfighter..!

Tyson Fury kunde inte hålla på nyheten och utan gick ut igår kväll med dessa uppgifter på twitter .. och BBC gjorde en snabb intervju med den väldige tungviktaren igår natt. Och idag har promotor Eddie Hearn konfirmerat allt, och lagt fram fakta så som beskrivits. Det har varit en lång resa hit, för en match som i princip var ’klar’ för ett par månader sedan, men då saknade ”när, var, hur” ..

Det svåraste att spika har varit tidpunkten, medan det redan för nån vecka sedan var avgjort att det blir i Saudi. Nu bli det 14/8, som ligger efter avslutat OS i Tokyo, så att inte störa och konkurrera där. Då är det runt 23-24 grader varmt på kvällen/natten i ökenlandet, hävdar Hearn idag, och där bygger man nya anläggningar av sagolikt modernt slag – förmodligen blir ett av dessa matchplats; obs man byggde arenan som hyste Joshua vs Andy Ruiz, kapacitet 18.000, på sju veckor (!) – och inplanerad starttid för jättefighten kommer läggas runt 22 brittisk tid (två timmar före Saudi, så runt 24 på matchplats). Gagernas storlek är ännu så länge spekulationer, men principen för det två matcher stora avtalet mellan boxarna är fastlagd – i denna den första delas intäkterna 50/50 mellan kämparna, varefter i den andra – som skall äga rum i Storbritannien – får segraren 60% och utmanaren 40%.

Tyson Fury till BBC inatt: ”Fighten är 100% on! 14 augusti 2021 – sommartid. Hela världens ögon

kommer vara riktade mot konungariket Saudi Arabien. Jag kan inte vänta, jag upprepar, jag kan inte vänta på att få dra till Anthony Joshua på den största scen världen skådat! Det kommer att bli det  största sportevenemang som nånsin setts på planeten Jorden. Missa det inte, alla ögon på oss!”

Anthony Joshua har ännu inte framträtt efter senaste tillkännagivande, men han var gäst i lördags på ITV och sade då: ”Jag har skrivit på kontraktet. Tyson vill ha fighten och jag med, och än mer så hela publiken vill ha den.” Varefter han då, före dagens nyheter, tillade att han inte visste ’var’ pga den rådande pandemin, men ”vi vill ha folk närvarande .. vi vill ha publik” och att det kunde bli i slutet av juli, tidigt augusti.

Nu vet vi – nu börjar en jättecirkus på väg mot mötet mellan världsmästarnas världsmästare.