TAYLOR-RAMIREZ INVÄGDA OK FÖR ’GO’ INATT; PACQUIAO-SPENCE BOKADE 21/8!

maj 22, 2021
boXningVid invägningen igår kväll i Las Vegas, Nevada klarade båda boxarna inför nattens jättemöte galant vikten. Josh Taylor vägde in på 63,5 kg varpå Jose Ramirez klev på vågen och vägde exakt likadant, alltså två hg under titelgränsen för super light/lätt weltervikt. Därmed är allt klart för detta mäktiga titelenande – alla bälten står på spel: WBA/WBC/IBF/WBO/RING – om vem som är viktklassens odisputabla världsmästare.

Kvar i luften hängde lite sedvanligt ’förhandssnack’. Ramirez: ”Det är en ära att möta en stor fighter som Taylor. Det här kommer att bli årets boxningsmatch! Taylor kommer att tvinga fram det bästa i mig. Han är en teknisk boxare och ni kommer att få se finesser, saker jag jobbat på, för att besegra honom. Ni kommer att få se allt mitt kunnande och skicklighet. Jag hittar alltid vägen fram till seger, så också nu!” Taylor: ”Jag har älskat mitt träningscamp här i Vegas, det är underbart att vara tillbaka på normalt igen. Jag respekterar alla jag möter, han är en genuin champion, en stor boxare, men allt han gjort tidigare faller till intet på lördag natt. Den här fighten betyder allt för mig. Det sätter mitt namn i rekordböckerna och gör mig till en av Skottlands största nånsin. Jag är helt säker, och övertygad om att jag vinner på KO!”

Samtidigt tillkännagavs idag att två andra superstars kommer att drabba samman om enade titlar, nämligen tre av welterviktens bälten, då WBA-VM-kungen Manny Pacquiao (62-7-2/39 KO) möter WBC & IBF-VM-kungen Errol Spence Jr (27-0/21 KO) i ett p-p-v-möte i Las Vegas den 21/8. Det kommer att bli en av årets häftigaste fighter – den ’gamle’ mot den ’nye’ om kungavärdigheten.