BADOU JACK LETAR NY MOTSTÅNDARE, PASCAL DOPAD! BERMUDEZ SLOG UT CANIZALES INATT!

maj 29, 2021
boXning

Vår ex-VM-kung Badou Jack, redo för match om WBA/World-title i lätt tungvikt den 6/6 i Miami, Florida står helt plötsligt utan motståndare! Försvarande champion Jean Pascal kommer inte att kunna starta, då han enligt rapport testat positivt för förbjudna preparat. Det är Badou själv som gått ut med nyheten på sociala media.

Badou Jack skriver: ”Min fight med Jean Pascal är ’OFF’ efter att han testat positivt till tre olika steroider. Vi misstänkte honom vara ’dirty’ redan i förra matchen och VADA har nu i test bevisat det vara så. Jag kommer fortfarande att boxa den 6 juni och mitt team letar nu efter en ersättare i matchen.”

Badou´s match mot Pascal var den verkliga riktiga boxningskampen på Miami-showen nästa vecko-slut, även om det stora försäljningsnumret är hans teammanager Floyd Mayweathers ”comeback” i en catch-viktfight – i sak och mening en exhibition – mot You tube-stjärnan Logan Paul, där det hela är tänkt som ett jättelikt pay-per-view-jippo. På programmet är ett stort card i övrigt, men den verkliga toppmatchen var/är Badou Jacks. Om man nu rekordsnabbt kan trolla fram en motståndare som av WBA kan tillåtas boxa om den vakanta titeln är den stora frågan.

I helt andra, färska nyheter konstateras att på fredagsnatten hölls VM-boxningar i Foro Viena i Coyoacan i Mexico City, Mexico, där Venezuelas WBA-VM-kung i lätt flugvikt Carlos Canizales (22-1-1/7 KO) försvarade sitt bälte mot Esteban Bermudez (14-3-2/10 KO), en hårdslående men klart nederlagstippad utmanare från Mexico. Men Bermudez överraskade alla, tog fighten till tidigare obesegrade Canizales från start och slog ner mästaren tungt i 6:e ronden .. Canizales tog sig upp men var sedan illa ute och fälldes  med en mäktig höger i uppföljningen för ”ten and out”!  Varmed 25-årige Esteban Bermudez, sensationellt, är ny WBA Champion i lätt flugvikt ..!