BADOU SLOG UT COLINA! FLOYD KUNDE INTE STOPPA PAUL..!

jun 07, 2021
boXning

I ett regndränkt Hard Rock Stadium i Miami Gardens, Florida blev det till sist boxning utav sent på söndagsnatten – det var inte över förrän vid 05.45 måndag morgon svensk tid – och vägen dit tycktes mycket lång. Det såg också länge tämligen folktomt ut i den stora arenan, även under de riktiga boxningsmatcherna, märkligt nog – vilket givetvis hade en del att göra med det skyfall som närapå förstörde flera matcher (avbrott fick göras för att torka upp i ringen) och varade upp till Badous Jacks kamp – men när väl kvällens mega-jippo, ’uppvisningen’ mellan Mayweather-Paul drog igång fylldes arenan plötsligt med folk och en rad kändisar och det blev äntligen liv i luckan!

Vår Badou Jack ”The Ripper” (24-3-3/14 KO) gick den reella huvudmatchen och det blev ju till sist mot tidigare obesegrade Dervin Colina (nu 15-1/13 KO) bosatt i Miami men ursprungligen från Venezuela. Den sistnämnde är en god puncher och på pappret en ’farlig man’ men har aldrig tidigare boxat på verklig världsnivå och mot Badou var lika chanslös som ett offerlamm. Mannen från Las Vegas via Stockholm gick osedvanligt snabbt till full attack, som om han ville göra processen kort omgående .. och kanske ta ut lite frustration över uteblivne (dopingfångade) Jean Pascal, som han ju egentligen skulle mött här, och låta Colina ’betala’ för det. Nästan från första attacken greps Colina av lätt panik, och flydde, låste och försökte bara komma undan. Varför det aldrig riktigt blev någon fight. Badou vann överlägset de första tre ronderna medan ringdomare Frank Santore Jr tröttnade på Colinas fasthållningar och varnade honom med poängavdrag redan i andra ronden och på nytt i tredje. Badou hade honom ”på gaffeln” vid flera tillfällen, och i fjärde ronden slog han ner honom snabbt, i vad som mest var en tjuvräkning, men i uppföljningen hade han sydamerikanen snart brydd igen och fälld in i ena ringhörnan för ny räkning .. och strax därpå nere på knä utmed repen, varvid Santore per automatik – tre-nedslagningar-regeln – bröt matchen på 2.57 av ronden, TKO 4!

Det var ett skarpt och hyggligt vasst jobb av Badou Jack, som nu hade nye coachen Jonathan Banks i ringhörnan. Han var nöjd efteråt, och sa sig uppskatta att Colina hoppade in som reserv på bara en veckas varsel .. och att han därmed kunde få till denna fight .. och passade sedan på att antyda att han nog nu kommer att gå upp i cruiservikt ..! För att ta en titel i en tredje viktklass, sa han.

 

Bästa matchen på kvällen blev mellanviktskampen över 10 ronder mellan förre lätte mellanvikts-kungen Jarrett ”Swift” Hurd (24-2/16 KO) och Luis ”Cuba” Arias (19-2-1/9 KO) där den klart utpekade ’underdogen’ Arias kämpade som en furie och stal rond efter rond för en mycket trögstartad Hurd. Matchuret fick stoppas flera gånger, för att torka upp ett mer än lovligt blött golv – skyfallet runtom kastade in regnet på golvet, trots taket över ringen – och detta störde sannolikt Hurd mer än Arias, så att när han väl kom igång, och då faktiskt fick en felaktigt noterad golvning på sin sida (Arias träffades i nacken samtidigt som han halkade omkull – skulle aldrig räknats), så blev det för lite för sent, och faktum är att en ursinnigt kämpande Arias tog sista ronden och säkrade en smärre skrällseger (94-95, 97-93, 96-93) med två domarröster mot en! Det var en fight med fullt ös, mestadels utkämpad i närkamp, non-stop .. förutom ”regn-stopp”!

Floyd ”Money” Mayweather (50-0/27 KO) hade garanterat KO-seger i den 8-ronders ”exhibition” han iscensatt mot Youtube-stjärnan och sociala mediafenomenet Logan Paul (0-1), som dock kom till ringen med längd, räckvidd och 16 kg plus på sin sida .. och denne hade ju å sin sida lovat både det ena och det andra själv! I stort sett vad som helst kunde hända, och i en vild öppningsrond tvangs Floyd hålla sig undan .. men sen tog den rutinerade räven över och efter ett par ronders allt hårdare markering var Paul i fjärde och femte ronderna mycket trött .. Märkligt nog hämtade han sig, och redde ut bekymren och kunde till och med stila lite i sista ronden..! Det blev ingen KO. Och efteråt var ändå alla nöjda och glada. Även detta jippo såldes ju med miljonintäkter (i dollar) så det fanns anledningar ..