EN MÅNAD KVAR TILL ’BATTLE OF SWEDEN’ ..

jun 10, 2021
boXning

Det är nu en månad kvar till proffsboxningens comeback på promotor Kabinejads tävling ’Fight Life 7’, dessutom benämnd ”Battle of Sweden” den 10 juli i Tegelbruktet Gym i Örebro. Denna tävling, som sker i princip utan publik i en streamad videosändning ut till pay-per-view-kunder, toppas som tidigare berättats av tungviktsfighten Pezhman Seifkhani vs Radek Varak och av dubbla SM-titel matcher, där i den ena Samo Jangirov försvarar sin cruiserviktstitel mot Marcus Alberts .. och i den andra, om den vakanta titeln i supermellanvikt, möts Niclas Elfstedt och Tijan Kebbeh.

Låt oss idag titta lite närmare på den senare SM-fighten.

Niclas Elfstedt är en 36-årig värmlänning bosatt på Malta, där han arbetar och bor till vardags och där han också har professionell licens. Han är nu uppe i en riktigt fin record på 10 proffsmatcher med nio segrar, varav några av hygglig klass: över Spiro Sponza, Zaza Amiridze, Per Chmelik och nu senast Reyan Todorov – nio raka vinster efter förlust i debuten – och kommer nu alltså hem för att få chansen boxa om den vakanta SM-titeln. Det är han gott och väl kvalificerad för, även om  distansen nu hålls nere till 6 ronder, för att vare sig Elfstedt eller motståndare Kibbeh har riktigt rätt erfarenhet för åtta ronder. Men båda boxarna torde vara redo inom mycket kort tid för avancemang i matchlängd.

Tijan Kebbeh kommer från Alingsås, är ursprungligen gambian, och var som sådan deras landslags-man och representant på amatör-VM, men är numera svensk medborgare och har tidigare boxat som proffs i Tyskland, sedan 2016, men nu går han över till svensk licens – han bor ju de facto här, så så skall det vara – och han är uppe i 7 proffsmatcher, där han efter förlust i debuten gått två oavgjorda matcher och sedan tagit fyra raka segrar, varav några resultat är ganska hyggligt starka, som oavgjort mot Yunus Özkan, TKO-seger över Aleksandr Kuvac och nu senast KO-dito över samme man. Han är en 6-rondersboxare idag, en mycket lång man på 192 cm men klarar att komma ner till 76,2 kg. Han är inte längre någon yngling, 38 år, men det är ju inte heller Elfstedt. Detta är en ganska häftig matchning och torde kunna bli en helt all right fight, och utgör en spännande och legitim SM-kamp.

 

Vi återkommer inom kort med fler matcher från detta fina fight-card.