CEDERROOS VS CREWS – OM EN VECKA ÄR DET DAGS ..

jun 11, 2021
boXning

Elin Cederroos (8-0/4 KO), regerande WBA/IBF-VM-drottning i supermellanvikt, gör just nu de sista förberedelserna, med sitt team och coach Alex Wennersten, på hemmaplan i Västerås – alla medicals är gjorda, alla tester avklarade, träningen i princip toppad och klar – inför avresan till USA redan nu på söndag, och den häftiga fight week som kommeroch som då ska föra dem fram till fighten mot Franchon Crews Dezurn på Trillers stora VM-show i LoanDepot Park i Miami, Florida lördagen den 19 juni.

Franchon Crews (7-1/2 KO), regerande WBC/WBO-VM-drottning, har på samma sätt förberett sig på hemmaplan i Baltimore, Maryland och kommer på samma sätt att infinna sig under fight week i Miami. Tjejernas aktiviteter kommer då att samordnas med den stora huvudmatchens kämpar, Teofimo Lopez och George Kambosos – om den verkliga VM-titeln (WBA/IBF/WBO) i lättvikt –   fram till fight-time.

Detta är en av den unga damboxningens titelmässigt främsta VM-fighter – och definitivt en av de främsta titelmatcher en svensk varit inblandad i, det största uppdrag en svensk damboxare haft. Det är tämligen unikt med en titelmatch omfattande alla de fyra stora VM-bältena. Det har funnit blott ett fåtal mästarinnor som nått den nivån.

 

Cecilia Braekhus, Norges ”First Lady”, var den första kvinnliga boxare som nådde status av att hålla alla bälten som ’räknades’ – WBC/WBA/IBF/WBO – i welterwikt, och som sen blev först med att utöka det till ’fem’ med att addera även den mer tveksamma IBO-titeln. Hon kom upp i ”4-bältes-nivån” genom segern över Ivana Habazin 2014 och försvarade därefter dessa (och lade via Mathis-segern 2016 till IBO) 11 gånger, där hon dock föll i det senaste försvaret mot Jessica McCaskill 2020.

Jessica ”Cas-KILLA” McCaskill är den regerande WBC/WBA/IBF/WBO (&IBO)-drottningen i weltervikt, suverän Champion i klassen sedan segern över Braekhus 2020 och med ett lysande försvar mot samma dam 2021.

Katie Taylor, Irlands superstar (5 x VM, OS-guld som amatör), erövrade alla proffs-bältena (WBC/WBA/IBF/WBO) i lättvikt, via segern över Delfine Persoon 2019 .. och har sedan dess försvarat samtliga bälten fem gånger.

Claressa ”T-Rex” Shields, USA:s största damstjärna av idag – och som just nu, på torsdagen faktiskt, vann sin första riktiga fight i MMA, dessutom (hon stoppade Brittney Elkin, TKO 3) i Atlantic City, New Jersey – den dubbla OS-guld vinnaren (2012, 2016), hon kom upp i fyra bälten (WBC/WBA/IBF/WBO) mot Christina Hammer 2019, om mellanvikts-VM, och gjorde sedan om bedriften om super welter/lätt mellanvikts-VM mot Marie Eve Dicaire 2021.. men hon har nu lämnat några bälten vakanta.

 

Nu bär det av igen:

19/6 2021 Miami, Florida super middle Franchon Crews-Dezurn, USA vs Elin Cederroos, SWE

                WBC/WBA/IBF/WBO-World Female Championship