FURY VS WILDER 3 .. HELENIUS-KOWNACKI 2 .. DEN 24/7

jun 12, 2021
boXning

Så blev det till sist definitivt spikat, kontrakterat och planlagt .. att det blir Tyson ”Gypsy King” Fury vs Deontay ”Bronze Bomber” Wilder i match nr 3 dem emellan, och att detta jättedrama äger rum den 24 juli i T Mobile Arena i Las Vegas, Nevada. Och därmed är det redan avtalade titel-enandet mellan WBC/RING-kungen Fury och WBA/IBF/WBO/IBO-kungen Anthony Joshua lagd på hyllan till ett (betydligt) senare datum.  Denna kamp Fury-Wilder 3 har varit på gång i två veckors tid, sedan Tyson Fury mycket plötsligt i slutet av maj (23/5) tillkännagav att han först av allt – före ”AJ” – måste ta itu med Wilder en sista av görande gång (uppenbarligen avtalsknuten till detta), och för ett par dagar sedan tillkännagavs plats och tid för mötet och igår presenterades kampen som definitiv, och med upplägg om hur nu en PR-drive dras igång, med en ”kick off”-presskonferens till nästa vecka, i Los Angeles. Det här blir ett pay-per-view-event men är ju också samtidigt ett stort live-arrangemang med en potentiell kapacitet i T Mobile Arena på 20.000 åskådare, ännu oklart hur många som de facto kommer att beredas plats. Att det kommer att bli ett nytt spektakulärt drama i ringen är närmast givet. ”1:an” är ju en klassiker i sig med den otroligt dramatiska sista ronden, med Fury svårt nedslagen men sen tillbaka in i kampen, och det i ett läge där han ledde matchen .. och det därpå följande oavgjorda domslutet! ”2:an” blev ju motsatt stor dramatik, då den gången Fury körde över och ’krossade’ Wilder och stoppade honom på TKO 7..!

 

För Joshuas del är detta avbräck i de avtalade planerna givetvis ett ’aber’, men även han är nu satt under press att försvara mot sin utsedda WBO-utmanare, Oleksandr Usyk .. och de senaste turerna där, säger nu att det sannolikt blir så att ”AJ” försvarar mot Usyk (kanske på hemmaplan i England) någon gång under augusti månad.

SAMTIDIGT blev det nu klart att den länge utsatta men aldrig definitivt placerade VM-kval-fighten i tungvikt – tillika om WBA/global title – returmatchen mellan finlandssvensken Robert Helenius (30-3/19 KO) och Adam Kownacki (20-1/15 KO) nu kommer att placeras som främsta undercard till Fury-Wilder 3 i T mobile Arena 24/7. Deras första möte (den 7/3 2020) var ju en thriller som Helenius ur underläge avgjorde med att slå ut Kownacki i fjärde ronden .. vilket är den tuffe polsk-amerikanens enda nederlag, och han har länge krävt revansch. Nu kommer chansen, varmed juli-tävlingen får två ’hög-explosiva’ tungviktsfighter i topp ..!