YIGIT TRAPPAR NER; SATSAR PÅ SKÅDESPELARUTBILDNING

jun 12, 2021
boXning


Anthony ”Can You Dig It” Yigit meddelade igår på Instagram att han kommer att trappa ner på boxningskarriären framöver – han kommer inte att sluta, men han kommer att plocka upp de matcher som passar in – detta efter att han antagits till den ansedda Calle Flygares Teaterskola och tänker satsa på en karriär som skådespelare.

Vi har talat med Anthony om hur boxningsframtiden ser ut, och svaret blev att han kommer att ta det som erbjuds och passar in i schemat. Han har en inplanerad match i Florida den 17 juli, och den skall han gå, men där är förutsättningen densamma som gällt vid de tillfällen som förelegat vid nu ett antal (sedan i mars i år och framåt) inställda bokningar, pga coronan. Håller sig läget stabilt, så ser det ut som att juli-kampen nu kommer att gå. Och därefter kommer han att välja sina ’skott’. Han uttrycker sin stora glädje över chansen att nu få utveckla sina andra talanger, och ser mycket fram emot dessa nya steg i livet. Denna superba fighter är en av våra finaste företrädare, en härlig sportsman .. och den text han skrev på Instagram om sin nuvarande position och tillbakablick på livet ’so far’ är utomordentligt fin. Vi återger, med tillstånd, dessa hans egna ord – till bilden av en mycket ung Anthony.

Tänk att den här lilla grabben gick all in för att förverkliga sina drömmar.
Jag föll pladask för boxningen, och tur det, för jag kan svära på att idrotten räddade mitt liv.
Jag började jaga OS drömmen. Jag nådde dit. Som 20 åring skrev jag historia när jag blev första svensk att vinna en OS match på 16 år och är (tyvärr) den enda svenska herr-boxaren att vinna en match i OS sen dess.
Därefter jagade jag proffsdrömmen. Jag slog mig även in där och skapade ännu en gång svensk boxningshistoria när jag tog hem europatiteln och försvarade den på svensk mark för första gången på 50 år. Jag lyckades etablera mig som en av de 10 bästa i världen och boxades även om världsmästartiteln!
Som ni alla förmodligen vet, så klarade jag även utmaningarna från Elitstyrkans hemligheter på TV4 och på så sätt funnit mitt värde, självförtroende men också fann jag många av er som väljer att följa och stötta mig här varje dag

Nu är jag 30 år. Jag är stolt över mina bedrifter, och även om jag på riktigt trodde att jag hade vad som krävdes för att bli världsmästare, så börjar jag drömma mig bort. Min livs-filosofi är att alltid, jag upprepar: ALLTID följa mina drömmar. Vi lever bara en gång, så slösa inte bort det på att tveka dig igenom det.

Jag kan därför, med glädje berätta att jag fortsätter att följa lilla Anthonys drömmar, så jag ansökte till, och kom in på Calle Flygare Teaterskola! Jag kommer att påbörja skådespelarutbildningen från och med augusti.
Jag har många att tacka för vart jag kommit och den jag blivit. Människor har kommit och gått ur mitt liv genom åren, men jag hoppas att även de som inte är kvar vet att jag är evigt tacksam över att få ha stått sida vid sida med dem och delat detta fina som vi kallar ”livet.”

Ett nytt kapitel börjar nu.”