HYPEN FÖR FURY-WILDER III ÄR IGÅNG ..

jun 17, 2021
boXning

Så har pådraget omkring det tredje mötet  om tungviktstronen mellan Tyson Fury och Deontay Wilder börjat. Det hölls en ”kickoff” presskonferens i Los Angeles i tisdags, som starten på den försäljningskampanj som nu kommer att pågå ända fram till fight week om fem veckor, då stormen tar vid på plats i Las Vegas in till fight time. Fury-Wilder III går lördagen den 24 juli i T Mobile Arena i Vegas och skall bli det sista avgörandet mellan dessa två tungviktsbestar.

Pressmötet i LA fick en smått märklig utveckling då ex-kungen och nu utmanaren Deontay Wilder med coach Malik Scott först äntrade scenen, där redan promotor Bob Arum var placerad vid podiet. Wilder kom in med hörlurar och mörka solglasögon och gjorde inte minsta väsen av sig. Ombedd att säga några välkomstord muttrade han först något svårtytt, höjde så rösten och sa. ”Nog sagt – det är dags att slå huvudet av honom!” .. och satte sig igen. Tyson Fury äntrade spralligt scenen i bar överkropp, helt uppenbart en bra bit ifrån ’fighting-trim’, med sin coach Sugar Hill Stewart, och satte sig bredvid Arum. Ombedd att säga något visade han upp ett sprudlande humör, hälsade alla välkomna och beklagade att han var tvungen att ge Wilder ett nytt kok stryk (han har ju av returmatch-kontrakt skäl tvingats ta denna kamp trots att den länge var avskriven – och han de facto hade tecknat ett nytt avtal om match mot rivaliserande mästare Anthony Joshua, som efter legalt tvång nu fick ställas åt sidan – ”men det är så han vill ha det, så då ska han få det, men jag hoppas verkligen att han kommer ge mig en utmaning värd namnet!” Därefter följde en matchpresentation och frågor till boxarna, men då vägrade Wilder svara ..! Han satt helt klart med hög musik i öronen och låtsades inte höra något av pratet ..! Scott fick svara på hans frågor. Fury däremot besvarade sina frågor beredvilligt och lade vältaligt ut snacket .. och Sugar Hill svarade också rättframt på frågor om träningen.

Arum talade om matchens betydelse och sa: ”Ettan var en fantastisk fight med en osannolik avslutning .. tvåan var en ensidig nedklubbning .. men trean kommer att bli större och bättre än båda de tidigare. Den kommer att sätta en alla tiders PPV-rekord!” Därefter bröt ett längre ’gräl’ ut mellan Scott och Fury, medan Wilder fortsatt satt som en mumie och stirrade ner i bordet.

Till sist kallades de två fram för en klassisk ’stare down’. Fury som under prat-sessionen tagit på sig kavaj tog av denna och ställde upp sig, fick vänta på att Wilder släntrade fram utan att ta av sig vare sig kläder eller hörlurar men till sist tog han på uppmaning av sig solglasögonen. Därefter stelnade de två i en över fyra minuter lång stare down – ingen vek sig det minsta – tills en hel hop ’security’ kom upp och emellan dem, och avslutade akten.  

Detta blir dock det enda ”in person” pressmötet med de två, före fight week – det kommer att trummas med åtskilliga enskilda inslag under vägs i media – men nu går båda två in i tränings camp och jobbar ända fram tills det blir dags för entré i fight city Las Vegas.