DAVID LOY FICK BRYTA MATCHEN MOT AAJOUR; DINA MARKLUND MÄSTARE ÄVEN I BANTAM ..

jun 27, 2021
boXning

David Loy (10-2/4 KO) mötte på lördagskvällen i Pabellon Municipal i Badia del Valles/Barcelona i Spanien Aazddin Aajour (4-1-2/3 KO), en marockansk fighter boxande i Spanien och hemmaboxare här, och tvangs bryta matchen i fjärde ronden efter läkarstopp pga näsblod. Loy gjorde en helt okej fight och tog en hygglig ledning på poäng efter en bra första rond, en skaplig andra där dock Aajour kom till skott mycket bra i slutsekvensen, men sen gjorde svensken på nytt en stark tredje rond. Så långt såg allt riktigt bra ut. David öppnade också hyggligt i fjärde, fick ta emot några kraftigare träffar i två sekvenser men inget som skakade honom det minsta .. men efter 59 sekunder av ronden stoppade ringdomaren kampen och förde Loy till läkaren i neutral ringhörna. David blödde då i ett litet men strilande blodflöde från näsan – det såg inte märkvärdigt ut alls, men det gick inte enkelt att stoppa, och plötsligt sa läkaren till ringdomaren ”no”, varpå denne bröt matchen ..!

Det var ytterst snopet, och såg ärligt talat helt onödigt ut, och sekonderna fick ju nu inte ens en chans att göra nåt åt det .. men det här var Aajours hemmaplan .. och så var det med det ..! Och i record skrivs detta in som ett TKO-nederlag. Loy protesterade först mot beslutet men insåg det meningslösa i det och gratulerade sedan snyggt motståndaren till ’segern’ ..

I Danmark höll nye promotorn Kasper Holgersen proffstävling i Struer Arena på fredagskvällen och där gick danska boxardrottningen Dina Thorslund (16-0/6 KO), redan innehavare av WBO-VM i super bantam, nu efter vakanta WBO-VM i bantamvikt, där hon ställdes mot mexikanskan Jasseth Noriega (27-5-2/5 KO) och efter en ny imponerande säker insats – en mer taktisk match än väntat – boxade hon konsekvent hem rond efter rond och tog en mycket klar seger efter fullbordade 10 ronder; domarsiffrorna skrevs till 99-90 x 3. Mikael Höök var en av poängdomarna .

På detta ’stevne’ debuterade tre nya danska proffs: kvinnliga fjäderviktaren Melissa Mortensen, cruiserviktaren Jeppe Möller Christensen och tungviktaren Kasper Bertelsen – alla tre vann sina kamper. Segrade gjorde också mellanviktaren Jacob Bank (nu 3-0) och lätta lättviktaren Payman Akbari (4-0).