EN VECKA TILL FL7 – ”BATTLE OF SWEDEN” ..

jul 03, 2021
boXning

Det är nu en vecka precis kvar till proffsens comeback – nästa lördag i Tegelbruket Gym i Örebro, i en sluten coronasäkrad tävling med blott en handfull åskådare på plats i gymet, men som går ut till allmänheten streamad via FIGTLIFEPROMOTION.COM .. det är bara att boka upp sig för att följa tävlingen match för match från början till slut.

Just nu pågår på hemmaplan de sista sparringförberedelserna i Tegelbruket för det egna teamet, med Pezhman Seifkhani, Marko Calic och SM-utmanare Marcus Alberts i spetsen .. och i Göteborg för SM-boxare Tijan Kebbeh, medan motståndaren Maltabaserade Niclas Elfstedt förbereder sig på egen hemmaplan, samtidigt som försvarande SM-kung Samo Jangirov gör sista förberedelserna hemma i Katrineholm .. och förmatchboxare gör detsamma här hemma i Sverige och runt om på olika platser i Europa. Det är full aktivitet denna sista helg före nästa veckas avrundning, före avresa/inresa till Örebro .. och ”the show”.

På bilden ovan, från Örebro, ses fr v sparring Kevin Magui, Marcus Alberts, promotorn själv, Marko Calic, sparring Costas Muteba-Mbumba, Pezhman och coach Robin efter lördagens hårda träningspass. Mer följer närmaste dagarna.  

Nu har också klartecken getts från KSD för distansen (6 ronder) för huvudmatch-kämparna i tungvikt Pezhman ”Dynamite” Seifkhani och Milen ”Power” Paunov – så nu är allt inställt på ”go”! Det kommer att bli en häftig come back för proffsen efter ett och ett halvt års corona-elände och uppehåll.

SM-kamperna går i 8 ronder cruiservikt mellan Jangirov och Alberts, och i 6 ronder om vakanta supermellanvikts-titeln mellan Elfstedt och Kebbeh – två utomordentligt intressanta uppgör. Och dessutom kommer ju här i Örebro promotor Kabinejads superba lätta tungviktare Marko Calic tillbaka till ringen mot utmärkt tuffe polacken (ex-ukrainare) Pawel Martyniak över 6 ronder.

Inom kort återkommer vi med en närmare blick på förmatch-cardet.