FIGHT WEEK TOPPAS AV DAZN-SHOW FREDAG I USA, MEN RELATIVT SOMMARLUGN LÖRDAG ..

jul 05, 2021
boXning

Vi går in i en Fight Week som präglas av ett över lag sommarlugn, med aktivitet men inte med de stora showerna .. möjligtvis med undantag för fredagens relativt häftiga titelshow i Banc of California Stadium i Los Angeles, där förre VM-kungen i supermellan (WBO) Gilberto ”Zurdo” Ramirez (41-0/27 KO), numera lätt tungviktare, går upp mot förre VM-utmanaren, exil-kubanen Sullivan Barrera (22-3/14 KO) i en tung fight över 12 ronder av kvalificeringskaraktär och mycket intressant. Den är tillsammans med tre titelfighter denna ganska imponerande tävlings främsta attraktioner. I lättvikt, om WBC:s interim-titel, möts Joseph Diaz (31-1-1/15 KO) och Javier Fortuna (36-2-1/25 KO) i en absolut högsta titelkvalificering, och i den första av två dam-VM-fighter möts Tenkai Tsunami (28-12-1/16 KO) och Seneisa Estrada (20-0/8 KO) om WBO-VM i lätt flugvikt, och i den andra möts Naoki Fujioka (18-2-1/7 KO) och Sulem Urbina Ochoa (12-1/2 KO) om WBA-VM i flugvikt – dvs två japanskor i försvar mot två amerikanska utmanare. Märk väl att Estrada är den färgstarka och relativt nyligen krönta VM-drottningen (WBA) i lägsta viktklassen, strå/minimumvikt, som redan här går efter en andra titel!

 

Denna anmärkningsvärt starka tävling, alltså satt på en fredag och streamad till världen av DAZN, är helt överlägset allt under lördagen, som ju brukligt är den stora boxningsdagen – men nu konkurrerar med EM-finalen i fotboll – där dock ändå ett hyggligt antal tävlingar av lite mindre snitt fyller arenorna. Störst av dem är en Queensberry-show i Royal Albert Hall, London där Lyndon Arthur (18-0/12 KO) möter Davide Faraci (15-0/7 KO) om WBO/I-C-titeln i lätt tungvikt över 10 ronder, och där också Zach Parker (20-0/14 KO) möter Sherzod Khusanov (22-2-1/10 KO) om WBO/I-C-titeln i super mellanvikt, dito 10 ronder.

Annars går det en hyggligt stark tävling i Almaty, Kazakstan med Sultan Zaurbek (10-0/7 KO) mot Ronnie Clark (21-4-2/10 KO) i huvudmatchen om vakanta WBO/Europa-titeln i super welter/lätt mellanvikt över 10 ronder.  Och det går en omfattande (14 matcher) tävling i Usti nad Labem i Tjeckien .. en mindre men hyggligt stark show i Munchen, och en lite vassare en i Bielefeld i Tyskland .. och en ganska stark tävling i East London i Sydafrika.

OCH det går en hyggligt stark tävling om åtta matcher i Tegelbruket i Örebro, Sweden. Plus ytterligare ca fjorton tävlingar till denna lördag jorden runt. Om Örebro-showen återkommer vi imorgon.