FIGHT WEEK I ÖREBRO .. NU DRAR DET IHOP SIG..!

jul 06, 2021
boXning

Spänningen stiger .. det är strax dags för proffsboxning .. äntligen .. igen. På lördag i Tegelbruket Gym i Örebro bär det av med ett åtta matcher tungt program. Det toppas av följande matcher av internationellt intresse även om två av dem är rent inhemska uppgör om SM-titlar för proffs:

Pezhman Seifkhani, Örebro, Sverige vs Milen Paunov, Bulgarien, 6 ronder i tungvikt
Samo Jangirov, Katrineholm vs Marcus Alberts, Örebro 8 ronder om SM i cruiservikt
Niclas Elfstedt, Karlstad/Malta vs Tijan Kebbeh, Alingsås, 6 ronder om vakanta SM i supermellanvikt
Marko Calic, Örebro/Kroatien vs Pawel Martyniak, Polen, 6 ronder i lätt tungvikt  

Men därutöver följer ett riktigt spännande förmatch-card med intressanta och jämbördiga kamper, med ganska så tuffa uppgifter för hemmaboxarna.

Den Örebro-baserade grekiske tungviktaren Mario Kollias (5-2-1/3 KO), som nu går över på svensk licens, möter den lika långe (191 cm) men betydligt tyngre (120 kg+) bamsen Nemanja Kerezovic (1-2/1 KO) från Bosnien, en 28-åring med tre jämna proffsfighter bakom sig och aktiv under coronan .. medan Kollias inte varit i elden sedan sin utmärkta (men dock förlustmatch) mot självaste Attila Levin i Göteborg i april 2019, för över två år sedan. Det kan bli tufft och hårt.

Den Maltabaserade Claire Sammut (4-6/1 KO) en tuff och orädd dam ur samma stall som Elfstedt, och av den anledningen med här i Örebro, ställs i lättvikt mot mycket erfarna och starka polskan Karina Kopinska (13-38-4/3 KO), som även om hon har ett fläckat record aldrig förlorar svårt och har gjort jämnt mot mängder av stora namn även vid förlust – och är väl ihågkommen här hos oss efter att ha besegrat Anna Donatella Hultin 2014 och Angelique Hernandez 2016 och gett Patricia Berghult en tuff batalj (delat domslut) i Malmö 2017 – så det kommer säkerligen bli en mycket jämn och spännande kamp, klart oviss om utgången.

Den andra damkampen, med vår nya stjärna Marianne Ahlborg (3-0) i hård batalj med ryska Luiza Davydova (5-2/2 KO), den senare en 30-årig dam från Moskva som mött Femke Hermans om EBU-titeln 2020 (förlust poäng) och aldrig tappat i förtid – brutet på cut, förvisso i en tidig fight – kommer att bli svenskans hittills tuffaste test i proringen. Kampen går i lätt mellanvikt över 6 (x 2 minuter) ronder, samma distans som Cammut-Kopinska.

Och sista, eller i programmet första kamp, blir äntligen debut för Malmös Mike Phanivong, som efter lång väntan och coronauppehåll till sist kommer till sin proffsdebut. Han är en mångsysslande kampsportare, som kanske något sent i karriären får starta, men han är en fitness-guru som är trimmad för uppgiften .. och nu får ta sig an en ganska grön bosnier vid namn Stevo Babic (0-1), en blott 20 år gammal super welterviktare, som gör sin andra start i proffsringen i Örebro således mot en man som teoretiskt kunde varit hans far (Mike är 38 år) – men det blir likväl en, om än lite udda, intressant kamp.

Tävlingen hålls ju i en sluten form, i en coronasäkrad miljö, med blott en mycket liten publik på plats, men den streamas ut till allmänheten; det är bara att boka in sig på FIGHTLIFEPROMOTION.COM för en mindre penning, varefter tävlingen kan följas från start till mål. Det börjar kl 16 på lördag. Då är proffsboxning tillbaka igen.

Men före det kommer nu boxarna att anlända in till Örebro inför veckoslutet; läkarkontroller och invägning hålls fredag kväll. Förhoppningsvis passerar där samtliga de tester som görs .. och sen är det bara sista förberedelser inför lördagens urladdning.