YIGIT MISSADE VIKTEN – MATCHEN GÅR MEN UTAN TITEL

jul 17, 2021
boXning

Vid fredagskvällens invägning i San Antonio, Texas inför morgondagens stora boxningsshow blev det blandade reaktioner efter titelfighternas procedur var avklarad.

Huvudmatchkämparna Jermell Charlo och Brian Castano – som möts om de enade bältena i super weltervikt .. WBC/WBA/IBF/WBO/RING – vägde in all right på respektive 69,5 och 69,6 kg (viktgränsen är 69,9 kg), och där är allt A-OK för fight i morgon natt i AT&T Arena.

Men när det blev dags för WBA/Interim-titeln i lättvikt mellan Rolando ”Rolly” Romero och Anthony Yigit gick det inte alls så som avsetts. Romero vägde in på titelvikten 61,2 kg men Anthony kom inte i närheten av lättvikt utan vägde in på lite drygt 63,5 kg, alltså en hel viktklass upp ..! Han gjorde uppenbarligen ett försök att komma ner i vikt, men kunde inte reducera nämnvärt på vikten. Efter diverse dribbel beslöts att matchen nu ändå skall gå, men att det inte kommer att handla om WBA-bältet. Yigit kommer också att få böta för att ha missat på avtalad vikt. Det blir nu alltså istället en ordinär kamp i lätt weltervikt mellan de två.