PATRICIA BERGHULT VS MARIE EVE DICAIRE ’ON’ 17/9; OSCAR AHLINS FIGHT INSTÄLLD 29/8 ..

aug 12, 2021
boXning


Det är grönt ljus för WBC-VM-kampen om det vakanta bältet i super welter/lätt mellanvikt mellan vår WBC/Interim champion i klassen Patricia Berghult (14-0/3 KO) och förra IBF-VM-drottningen & WBC-utmanaren Marie Eve Dicaire (17-1) på den senares hemmaplan i Montreal, Canada den 17/9, i regi promotor Yvon Michel/GYM Promotions.

Alla förberedelser är i full gång, och de båda boxarna i träning för matchen på respektive hemort, Malmö och Quebec – och nu har de också gjort de första vikt-kontrollerna, något som WBC är mycket noga med under hela upptakten. Den första officiella kontrollvägningen sker på onsdag nästa vecka. Men bäst av allt är att det är ’go’ för fighten och att inte fler hinder i vägen synes. Första försöket, i juni, flyttades ju pga corona-bekymmer.

Värre blev det, ledsamt nog, för Oscar Ahlin, som hade en titelkamp på internationell nivå på ’g’ till den 29/8 i Bryssel, Belgien .. men där har, av ”diverse anledningar”, som Oscar låtit uttrycka saken, hans match måst ställas in. Huvudkamp är nu på showen, som skall gå ändå, ”Big Joe” Joel Tambwe Djeko (17-3-1/8 KO) vs amerikanen Devin Vargas (22-7/9 KO) i tungvikt, 10 ronder. Oscar bestämde sig nu istället för att ta en kortare semester, och sen ”på” igen, för att försöka få till ett nytt datum och uppdrag.