PATRICIA PÅ MATCHVIKT 30 DAGAR FÖRE ..!

aug 18, 2021
boXning

Idag hölls kontrollvägning av VM-boxarna Marie Eve Dicaire och Patricia Berghult med trettio dagar kvar till fighten i Montreal, Canada om WBC:s vakanta VM-titel i weltervikt. Detta gjordes för var en i respektive camp i Quebec och Malmö, och rapporterades sedan in till WBC, som är mycket noga med att kolla in viktminskningen inför varje titelfight. Detta för att förhindra ”idiot-bantningar”, vilket ju kan var mycket skadligt. Nu vid ”30 Days Pre-Fight Weigh-In” är i en weltervikts-titelfight högsta tillåtna vikt 76,6 kg – själva titelvikten är 69,853 kg vilken måste nås på den officiella vägningen kvällen före fight.

Patricia har ju egentligen aldrig haft några större problem med att klara weltervikts-gränsen, och hon är redan nu väl framme i träningsprogrammet och klev idag kl 18:41 på vågen och vägde in på 69,9 kg – praktiskt taget ”on target” allaredan..! På matchvikt således.

Vad Dicaire vägde in på idag vet inte svenska lägret ännu. Vid första viktkoll för fjorton dagar sedan vägde hon närmare 76 kg .. hon torde ha tagit ner lite på den vikten nu.

Men nu fortsätter jobbet att komma i maximal form för fight .. för båda – i ytterligare fyra veckor.