PACMAN & UGAS I STRID OM ’SAMMA’ BÄLTE ..

aug 20, 2021
boXning

Den filippinske senatorn och 8-faldige VM-kungen i boxning, legenden Manny ”PacMan” Pacquiao och den till namnet ’regerande’ WBA-VM-kungen i weltervikt Yordenis Ugas höll pressmöte på onsdagen och ytterligare pressträffar separat under torsdagen – och senare idag fredag kväll, lokal tid, hålls läkarkontroll och invägning – inför deras stort emotsedda VM-kamp i T-Mobile Arena i Las Vegas, Nevada nu på lördag natt.

Den rättmätige världsmästaren är ju egentligen Pacquiao, men på besynnerliga vägar – återigen manövrerade av vår tids mest kryptiskt fungerande förbund, WBA – så blev han plötsligt förvandlad till ”Champion in recess” (som ju ingen egentligen vet vad det ”är”) medan regular-mästaren Ugas lika plötsligt upphöjdes till ’super’-Champion, alltså full VM-kung .. på Mannys plats! Och nu, med de turer som kom på det hastigt ihopsatta mötet herrarna emellan – efter att superfighten Pacquiao vs Spence kollapsat, pga den senares ögonskada i träning – så gör nu herrarna upp om .. ja, just det ”vems” titel egentligen ..?

Pacquiao har ju varit åtskilligt förbannad på WBA:s dribblande i frågan under hela upptakten till detta event, och vid pressmötet iklädde han sig ’sitt’ WBA-VM-bälte och äntrade scenen för ett öga-mot-öga möte med Ugas, där denne då var iklädd sitt nyvunna likadana bälte ..!

Pacquiao: ”Jag gillar verkligen inte att någon bara tog ifrån mig mitt bälte utan att ens ha utmanat mig i ringen. Vi är båda mästare, men nu får vi se vem som verkligen har rätt till detta bälte på lördag natt!”

Ugas: ”Jag är säker på att han inte kan slå ut mig. Jag har förberett mig de senaste sex åren för det här ögonblicket, jag är i min bästa form, och jag tror inte jag kan bli stoppad av Manny.”

 

Bilden ovan är från PBC promotions/delarrangör av denna stora PPV-sända jätte-show, och visar Pacquiao t v, betydligt kortare som synes, och Ugas t h, med vardera sitt WBA-VM-bälte!

Oddsmakarna i Vegas har gjort Manny Pacquiao till favorit -350/-400 att besegra Yordenis Ugas. Men det här är boxning – vad som helst kan hända!