FIGHT WEEK: SERRANO TOPPAR SÖNDAGENS PAUL-SHOW ..

aug 24, 2021
boXning

Vi går in i en något lägre profilerad Fight week, där det egentligen finns en enda större show, och det är en av det ”nya” slaget, som mest bygger på sensations-jippo upphaussat via sociala media, nu i form av en PPV-show på söndag i Rocket Mortgage FieldHouse i Cleveland, Ohio där Youtube-fenomenet Jake Paul (3-0/3 KO) möter förre UFC-mästaren Tyron Woodley i cruiservikt över 8 ronder – det är ’toppen’ på pay-per-view-sändningen (USA Showtime) .. medan den verkliga boxningen avverkas tidigare på programmet, och där toppas av en absolut högintressant fight med damer, nämligen den kvinnliga KO-drottningen Amanda ”The Real Deal” Serrano (40-1-1/30 KO), regerande WBC/WBO-mästare i fjädervikt, i kamp mot WBC:s lätta fjädervikts-drottning Yamileth Mercado (18-2/5 KO) från Mexico. Det torde leda till ”fyrverkeri” från start, då det är två kvinnliga fighters som går till full attack direkt. Serrano säger själv om mötet ifråga: ”Blinka inte när ni ser på detta! Även om hon är en tuff fighter med stort krigarhjärta, så kan det här vara över snabbt! All heder till henne för att hon tog fighten utan snack, och jag vet hur tuffa mexikanska fighters är, men jag kommer att slå henne i hennes eget game!

Serrano, som hållit titlar i varje viktklass från lätt bantam/super fly till lätt welter/super light, är branschens värsta KO-puncher på kvinnliga sidan – och har alltjämt bara förlorat en enda gång i proffsringen .. och det var mot Frida Wallberg i Linköping 2012 – gör ingen hemlighet av att hennes mål idag är att bli ’undisputed’ = enda mästaren i fjädervikt, där hon nu således har två av de fyra bältena, men har svårt att få in de återstående två mästarna i ringen mot sig. Serrano: ”Om Erica Cruz (WBA) och Sarah Mahfoud (IBF) vill kalla sig bäst i världen måste de ju möta mig. De har var och en blivit erbjudna det högsta gage de sett i karriären för att ta matchen här, men de har undvikit det. Jag vill bli ’undisputed’, men de förnekar mig chansen. Så allt jag kan göra är fortsätta träna hårt, bli så bra som möjligt och visa min klass mot Mercado.”    

Främsta semis är två matcher: dels Daniel ”Dynamite” Dubois (16-1/15 KO) USA-debut mot Joe Cusumano (19-3/17 KO) – en mycket intressant tungviktsfight över 10 ronder – och dels Montana Love (15-0-1/7 KO) vs Ivan ”The Beast” Baranchyk (20-2/13 KO) i weltervikt 10 ronder. Men det ’mediala’ huvudnumret är – lika märkligt varje gång – Jake ”The Problem Child” Paul (3-0/3 KO) vs MMA-stjärnan Tyron ”The Choosen One” Woodley (debut som proffsboxare), och de har redan rykt ihop på ett pressmöte och hajpen är på högsta drive .. och faktiskt kan detta bli en riktigt spännande fight. På söndag smäller det, som sagt.

 

Annars är boxningslördagen denna vecka betydligt lägre, men med en någorlunda stor show i Arena Birmingham i England, med två brittiska- & en samväldes-titelfight i topp, där Akeem Ennis Brown (14-0/1 KO) möter Sam Maxwell (15-0/11 KO) om Samväldesbältet i super light/lätt weltervikt och Anthony Cacace (18-1/7 KO) möter Leon Woodstock (12-2/5 KO) om Brittiska super feather/lätt lättvikts-titeln som toppnummer.