VM-DROTTNINGARNA SPARRAR INFÖR SINA VM-KAMPER ..

aug 26, 2021
boXning

Det har under ett par dagar hållits sparringcamp på Tegelbruket i Örebro där våra VM-drottningar Patricia Berghult och Elin Cederroos har kört hårt mot varann – ”sparring i absolut högsta världsklass” var omdömet efteråt. De har nu avverkat 16 ronder i fullt ’go’ under två dagar, och ska nu vila lite efter denna pärs. På bilden ses de två boxar-essen med sina coacher efter dagens pass; fr v Jocke Berghult, Kamran Kabinejad, Elin Cederroos, Patricia Berghult och Alex Wennersten.

Patricia, WBC/interim champion i super welter/lätt mellanvikt tacklar i Montreal, Canada den 17/9 kanadensiska ex-mästarinnan Marie Eve Dicaire om den vakanta WBC-VM-titeln i viktklassen, och är nu inne i sista fasen av förberedelser. Här avreser gänget till Canada den 10/9 för Pat’s hittills tuffaste uppdrag i karriären. Men det är mycket kvar att stå i fram tills dess.

Elin ska upp i en av de största VM-fighter en svensk varit indragen i då hon som regerande WBA & IBF-mästarinna ska tackla Franchon Crews Dezurn, den regerande WBC & WBO-mästarinnan .. men där är ännu matchdatum något av ett förbryllande ’snurr’, där senaste budet är att matchen i full hast skall slängas in på Oscar de la Hoyas comeback-show i Los Angeles den 11/9 – otroligt sena och snabba ’puckar’ – men då denna match egentligen är knuten till jättefighten om lättvikts-VM mellan Teofimo Lopez och George Kambosos, i regi Triller Fight Club Promotions, så är det frågan om den inte faktiskt kommer att följa med denna till dess nya datum den 5/10 i MSG, New York. Vid press releasen av den kampen för ett par dagar sedan påannonserades det vara det som gäller. Men i boxning vet man aldrig ..

Turerna kring Lopez-Kambosos har varit extremt många. Den matchen, med Crews-Cederroos som andra huvudkamp, var först planerad till Miami, Florida den 5/6 och alla boxarna reste in till USA för de sista förberedelserna på plats .. men så ådrog sig Lopez Covid-19 och allt måste flyttas. Det skedde först till ett nytt datum som blev 14/8 i Miami, men det höll inte heller streck, varför allt planerades om till att gå i Australien istället i september, men det föll omgående på att myndigheterna där fordrade 14 dagars karantän..! Varför nu för tre dagar sedan nytt bud förlade tävlingen till ’lilla’ Hulu Theater (kap. 5600+) i Madison Square Garden i New York den 5/10 .. med enligt programuppställningen Crews-Cederroos som andra huvudfight. Så nu råder bra nära full förvirring. Och om Team Cederroos ska iväg till LA istället, på studs, så blir bekymren med visa etc överhängande. Elin är dock i utmärkt form och redo att dra ’over there’, bara allt bestäms till fullo. Det är inte lätt att vara proffsboxare.