PAUL BESEGRADE WOODLEY INFÖR 16.000! SERRANO, DDD, LOVE VANN..

aug 30, 2021
boXning


Den alltjämt obesegrade Youtubestjärnan Jake ”The Problem Child” Paul (4-0/3 KO) besegrade inatt (vid 6-tiden/måndag svensk tid) den förra UFC-stjärnan 39-årige Tyron ”The Chosen One” Woodley (0-1) på poäng över 8 ronder inför ett utsålt hus på 16.000 åskådare i Rocket Mortgage FieldHouse i Cleveland, Ohio. Det var ju ingen märkvärdigare match i sig, men den var underhållande och bitvis riktigt spännande och på grund av den enorma hajpen synnerligen ’laddad’, och även om det tycktes relativt klart att Paul stod för det mest poänggivande jobbet fanns moment då han var illa ute och i bryderi .. och när domarna samlat sig till avgörande var de (lite märkligt) oeniga, 2-1 för Paul (77-75, 78-74, 75-77). Även fightande brorsan Logan Paul var uppe i ringen efteråt, liksom mamma, och uttryckte hur stolt han var över Jake, där det dock strax gick till ny munhuggning med Woodley och något slags halvt löfte om returkamp .. samtidigt som det snackas om att nästa match skall vara mot Tommy Fury (7-0/4 KO), lillebror till Tyson, som vann en ganska medioker match på förmatchcardet här.

Det är ett aningens svårfångat fenomen allt detta, och som någon på kommentatorsidan påpekade ”ett tecken i tiden”, att ett media-fenomen, en 24-åring som tillsammans med brodern har ett ofantligt antal ’följare’ på Youtube, beräknat till 20 miljoner (!), och är i princip lika stora på TikTok, Instagram, Twitter .. vilket gjort att denna deras satsning på proffsboxning gått bortom alla vettiga ramar, så att han nu, på en hygglig, men inte mer, ’förmatch’ i ett boxningsprogram drar in en jätte-publik på plats i arenan – kommentatorn igen: ”det här är inte en boxningspublik, det är en Jake Paul publik och lite MMA-publik .. de känner inte ens igen de stora världsmästare vi har på ringside, de är här för Jake Paul – vi är i hans värld nu .. och det är en alldeles egen värld!” Men som säljande fenomen är det enormt .. och färsäljningsiffrorna på pay-per-view över världen kommer att visa på enorma intäkter. Det är bara att konstatera!

Evenemanget bjöd dock på långt mycket mer än den ovan beskrivna för- & huvudmatchen. Den faktiska, boxningstekniska huvudkampen var WBC/WBO/IBO-VM i fjädervikt, där Amanda ”The Real Deal” Serrano (41-1-1/30 KO), vår tids största KO-drottning på kvinnliga sidan, mötte och besegrade WBC-VM-drottningen i klassen under Yamileth Mercado (18-3/5 KO), en liten tufffing med ett enormt fighterhjärta. Serrano fick för ovanlighetens skull nöja med poängseger, även om hon var nära på slutet att stoppa sin då blödande och tilltufsade motståndare men fick inte in KO-slaget .. det hade då varit en mycket fin titelfight, in i slutomgångarna, där mexikanskan tog ’slut’ men kämpade ursinnigt för att stå tiden ut. Puerto Ricos boxardrottning vann dock stort på poäng (97-93, 98-92, 99-91). Efteråt sa Serrano: ”Först vill jag ena alla bälten i fjädervikt, jag vill ha de andra mästarna här .. nu, och sen kan vi gå upp i lättvikt och efter Katie Taylor.”

Daniel ”Dynamite” Dubois (17-1/16 KO) gjorde sin amerikanska debut – hans promotor Frank Warren var en av medarrangörerna på detta event – och ställdes mot store Jiuseppe Angelo Cusumano (19-4/17 KO), kallad ”Hit Man”, där den senare förvisso försökte ’dråpslå’ men själv blev enbart överkörd, golvad efter massiv attack tre gånger inom två minuter, varefter ringdomare George Nichols bröt, TKO 1, tid 2:10. ”DDD” var efteråt överlycklig, ville gärna komma tillbaka till Cleveland men framförallt nu gå efter VM i tungvikt.

Ivan Baranchyk (20-3/13 KO) kom från ”Årets Fight 2020”, som han visserligen förlorade mot Jose Zepeda, och från tidigare IBF-VM (som han tog via vår Anthony Yigit) in till detta möta med hemmasonen Montana Love (16-0-1/8 KO) och tänkte i vanlig ordning köra rakt över motståndet, men Love visade sig vara en ytterst skicklig, smart och effektiv kontraboxare som läste ”The Beast” som en öppen bok, lurade in honom i fällor och tog en klar poängledning fram tills han urstyvt och vackert prickade honom med en vänster uppercut i 7:e ronden och sänkte Ivan tungt! Med nöd klarade han precis räkningen. Där gick gonggongen, men i pausen gav hörnan vettigt upp. Räknas som TKO 7.