OTTO WALLIN MÖTER DILLIAN WHYTE I TUNGVIKTS-VM-KVAL..!

sep 16, 2021
boXning


Brittiska media gick nästan över styr igår med nyheten att väldige Dillian Whyte (28-2/19 KO) fått sin nästa motståndare utsedd och att detta blir Sundsvalls & Sveriges Otto Wallin (22-1-1NC/14 KO) – en rasande intressant tungviktsfight och ett principiellt VM-kval ..!

Otto meddelar oss idag: ”Yes, det är klart. Det hålls officiell presskonferens idag om det. Det känns riktigt kul, och nu är jag på den här nivån och är redo att verkligen slå igenom!”

Matchen gäller officiellt WBC/Interim World Heavyweight Title och går i O2 Arena i Wembley, London den 30 oktober och segraren pryds med ett ’VM’-bälte. Dessa interim-titlar är ju egentligen en kvalificering till ’riktiga’ VM .. och inkörsport till Tyson Fury o/e Anthony Joshua. Men Whyte hade före coronan en lång tid som ’Silver’ & ’International’ champion utan att få den riktiga VM-chansen, så WBC lät skapa ett ’Interim’-bälte åt honom efter segern över Oscar Rivas, och det har han sedan först sensationellt förlorat (2020) mot Alexander Povetkin och sedan ruskigt effektivt tagit tillbaka i mars i år, då han i princip ’pensionerade’ Povetkin med en TKO 4 seger. Nu sätter han alltså bältet på spel mot Otto Wallin den 30/10.    

30-årige Otto, stationerad i New York, boxande för Saleta-stallet och med Joey Gamache som sin tränare, är ju mest berömd för sin otroligt fina insats mot VM-kungen Tyson Fury, då inte mästare, men det var en hög-profilerad kamp som Fury räddade segern i med nöd och näppe. Det är Ottos enda förlust. Han har betydande segrar över Travis Kauffman och nu senast Dominic Breazeale, en stor poängseger, och han höll tidigare under sin Sverige-tid SM och EU-titeln, efter en lysande seger över Adrian Granat. Otto är 197 cm lång och väger ca 109 kg. 33-årige Whyte är 193 cm lång och väger ca 113 kg som bäst trimmad, men har en utmärkt räckvidd på 198 cm – samma som Otto.

 

Detta är Wallins största fight i karriären och en av de största matcher en svensk varit involverad i sedan Ingos dagar.