AJ VÄGDE IN 8,5 KG TYNGRE ÄN USYK ..

sep 25, 2021
boXning

Vid gårdagens invägning i London inför lördagsnattens stora VM-drama i Totteham Hotspurs Arena mellan Anthony ”AJ” Joshua och Oleksandr Usyk sköttes allt mycket snyggt och städat. MC Michael Buffer hälsade alla välkomna med att påminna om att 135 år efter John L Sullivan vann första VM-titeln är fortfarande VM i tungvikt det största som går att vinna i sportens värld. Boxarna kallades fram och vägde in snyggt och propert – Usyk klev på vågen och vägde 100,4 kg varpå ”AJ” intog vågen och fick den att stanna på 108,9 kg – således 8,5 kg mer än utmanaren.

Joshua tog därefter micken och tackade alla för att de kommit och sa ”vi ses i morgon natt .. det kommer att bli stort!”

Vid det tidigare pressmötet hade VM-kungen sagt: ”Det här är en sport där man måste vilja mycket .. vilja vinna, träna, göra jobbet .. Oleksandr ger mig den motivationen att göra det. Han är ett hot, en utmaning inte minst som south paw .. men det är ett jobb som skall göras, och jag är här för att göra det. Jag gillar Oleksandr, har respekt, men han måste besegras lördag natt. Punkt. Jag älskar boxning .. och på måndag är jag tillbaka i gymet igen och tränar vidare!”

Usyk sa vid samma tillfälle, mycket fåordigt: ”Jag har gjort mycket i boxning, men jag kan göra mer! Nervös, nej jag känner mig fin. Jag tackar alla för vad som blir en stor boxningsshow. Vi är här för att göra historia, AJ och jag skall göra det!”

Promotor Eddie Hearn påminde om att detta är två Champions som skall mötas, att Usyk är obesegrad och avgick som suverän cruiserviktsmästare och nu är första utmanare i tungvikt, att AJ håller IBF/WBA/WBO-VM-bältena och är världens främsta tungviktare av idag, och att båda två blev Olympiska guldmedaljörer här i London 2012 – AJ i 91+ kg och Usyk i 91 kg. Han fortsatte med att betona att detta är 2021 års största boxningsmatch, att närmare 70.000 människor kommer att bevittna matchen i arenan lördag natt, att TV-sändningen tas emot i ca 170 länder jorden runt, att ”detta kommer att bli en av de stora tungviktsfighterna, och att vi alla kommer att få vara med om en natt som blir historisk!”  

Det finns ju även en andra VM-fight på programmet, där Laurence Okolie möter Dilan Prasovic om WBO-VM i cruiservikt. Båda klarade vikten all right, Prasovic på prick viktgränsen 90,7 kg och Okolie med 4 hg till godo.. All set to go!

Den stora VM-showen går att följa live på DAZN under lördagsnatten.