USYK: ”JAG VILL BOXA RETUREN I UKRAINA..” AJ: ”JAG KOMMER TILLBAKA – VI GÖR OM DET!”

sep 29, 2021
boXning

Dagarna efter det stora tungviktsdramat i lördags natt har de två stora boxarstjärnorna lämnat besked om framtiden, eller i varje fall önskemål om hur de själva vill ha det.

Den nye WBA/IBF/WBO-VM-kungen Oleksander Usyk: ”Detta är givetvis den största matchen i min karriär, men det var inte den hårdaste. Den har jag nog fortfarande framför mig. Och nej, det är inte min finaste seger nånsin – inget slår att vinna ett OS-guld. Jag försökte att stoppa honom, gick till full attack, men då tappade jag rytmen. Och min hörna sa till mig att sluta med det, att jag skulle hålla mig till att göra jobbet, arbeta från jabben, så att jag inte förlorade rytmen, koncentrera mig. ”

”Jo, AJ är en sann krigare, han är en fighter. Han kan utvecklas. Jag vet förstås inte vad han kommer bestämma sig för, men jag tror att han kommer vilja ha en returkamp. Jag gillar utmaningar, så vill Anthony Joshua utnyttja retur-avtalet så är han nästa utmanare om titeln. Men jag skulle helst av allt vilja ha returmatchen i Olimpiski Stadium i Kiev.”

”Men nej, ni har inte sett det allra bästa av Usyk .. jag kan boxa mycket bättre. Givetvis vill jag ena VM-titlarna, men jag tänker inte vänta 2-3 år på WBC. Och vilket som måste vi ändå vänta och se hur det går i matchen Fury-Wilder och efter min retur mot AJ. Men som en sann ukrainare skulle jag mycket gärna vilja slå Tyson Fury i ansiktet!”

Den detroniserade VM-kungen Anthony Joshua: ”Det var bra gjort av segraren. Men vi kommer tillbaka. Nu ska jag tillbaka i träning. Det var tolv stora ronder, en stor erfarenhet rikare, och nu går vi framåt från detta, än en gång, så vi kommer att göra om alltihop igen. Jag var förblindad från nionde ronden, kunde inte se ordentligt, kunde inte se alls egentligen. Men det var en nyttig erfarenhet och man lär av motgångar hur man måste kontrollera sig själv. Hur man ska hantera situationen. Vi kommer tillbaka, 100 procent!”

”Jo, att ena alla titlarna är ett vackert mål. Men jag kan möta Tyson Fury, Wilder, vemsom .. utan bältena. Att ha bältena är roligt, det är av historisk betydelse, men med eller utan bälten så kan jag möta vemsomhelst. Att uppnå innehav av alla bälten är ett fint mål att jag efter, men vill ni fortfarande se oss utan bälten på spel?”

Bilder:Courtesy Matchroom