SCARDINA, PATERA VANN KLART INATT ..

okt 02, 2021
boXning

Fredagsnattens fina boxningar i Allianz Cloud i Milano, Italien bjöd på två lägre titelfighter av klass, där den idag inte helt genomstarka italienska boxningen ändock gav prov på att den håller viss klass. Tävlingen, bevakad av DAZN för en världsvid publik, hade som största nummer en 10 ronders kamp om vakanta WBO/Inter-Continental titeln i supermellanvikt mellan hemmasonen Daniele ”King Toretto” Scardina (20-0/16 KO), född i Rozzano i Lombardiet men numera mest baserad i Miami Beach, Florida, som tog sig an starke tysken Jürgen Doberstein (26-5-1/7 KO) och till sist kunde triumfera inför en extatisk hemmapublik. Trots en trög start, men sedan efter ett allt effektivare arbete knäckte Scardina tyskens kampvilja, så att i pausen till femte ronden gav Doberstein upp. Det var en stark seger för Scardina, som nu ligger bland de topp-femton-rankade boxarna i denna stenhårda viktklass.

Belgiens tuffe och smarte Francesco Patera (25-3/9 KO), dubbel f d EM-kung i lättvikt (vann och förlorade till Finlands Edis Tatli; höll EM 2017 & 2018-20) försvarade här sin nyvunna WBO/I-C-titel mot något ålderstigne italienske hårdingen Devis Boschiero (49-7-2/22 KO), men det blev aldrig någon verklig fight utav detta. Patera träffade med en vass vänsterkrok i andra och slog upp ett fult jack över italienarens högra öga, som blödde ymnigt, och efter en sammanstötning i början av tredje öppnades såret illa, och det hela var ”kört” – stopp på TKO 3.

Kvällens absolut bästa match var en 10-rondare om Italienska titeln i weltervikt mellan rappt och snyggt boxande Nicholas Esposito (15-0/5 KO) och råtuffe attackfightern Emanuele Cavallucci (12-5-1/4 KO) som blev en rasande intensiv non-stop-action från första till sista gonggongen – en härlig fight – med Esposito knapp men klar segrare på poäng!