EUBANK UTAN MATCH; AVENESYAN SNABB TKO-VINST!

okt 03, 2021
boXning


Lördagsnattens stora show i SSE Arena i Wembley, London blev ganska rumphuggen tillställning efter att själva huvudpersonen Chris Eubank Jr blev helt utan match, efter att hans motståndare, den sene inhopparen Anatoli Muratov, som visserligen klarade invägningen, fallerade på något vis i sista  läkarundersökning före match – exakt vad som gick fel där är inte tillkännagivet – men då det i det läget var för sent att skaka fram en ersättare blev stjärnan helt utan match på cardet. Eubank lade ut ett meddelande på sociala media där han ursäktar det inträffade och säger: ”Ursäkt till alla som köpt biljett – jag kommer att boxa senare i denna månad – och ingen är mer besviken än jag över att det inte blev någon match.. Men livet måste gå vidare, och jag är en troende man – saker sker av en anledning, och till sist kommer allt att bli rätt.”

Biträdande huvudkamp, EM-matchen (EBU) i weltervikt mellan David Avenesyan (28-3-1/16 KO) och hans utmanare britten Liam Taylor (23-2-1/11 KO) gick dock av stapeln som tänkt, och det blev en imponerande vass insats av Avenesyan medan Taylor föll tungt. Utmanaren var i golvet redan i första ronden och rammades tungt av en vänsterkrok en bit in i andra ronden, vilket renderade honom i verkliga svårigheter, varefter ringdomare Mark Lyson klev emellan och bröt fighten på tiden 2:18, TKO 2..!

Nya cruiservikt-stjärnan, obesegrade Richard Riakporhe (12-0/10 KO) fick dock kämpa sig igenom en hård 8-rondare fram till en till sist säker poängseger över hårde polacken Krzystof Twardowski (9-3/6 KO), där två nedslagningar i sista ronden hjälpte till att säkra vinsten. Enväldige brittiske domaren Chas Coakley dömde 79-72.