JANGIROV OCH LOY PÅ VÄG MOT TOPPFORM INFÖR SM ..

okt 06, 2021
boXning


Förberedelserna är i full spinn inför den med spänning emotsedda SM-kampen om mästarbältet i cruiservikt mellan  regerande Champion Samo Jangirov och utmanare David Loy, vilken kommer att gå i Safiren konferenscenter i Katrineholm lördagen den 30 oktober.

Det är således bara drygt tre veckor kvar tills det bär av i denna årets andra proffstävling, efter det långa corona-uppehållet. De båda huvudmatch-kämparna gör sina förberedelser på vart sitt håll och rapporteras vara på god väg mot att finna SM-formen. Samo Jangirov gör sin träning på hemmaplan i Katrineholm, med utgångspunkt i Fight Club Katrineholm – Östers BK – där han kört hårt med fysträning och sparrat lokala förmågor men också fått jobba mot Agot Bilge och Salah Nazar Taha.

Loy kör på samma sätt i Kungshamns träningslokal och har jobbat sig i fin form via hårda fyspass och fått lite god sparring av ett gäng lokala boxare och MMA-fighters – ”korta, hårda killar så att jag blir rätt förberedd för den man jag ska slå” – och allt artar sig väl. Spänningen inför kampen lär stiga ju närmare vi kommer ’fight time’.

Även de två starka SM-kvalande supermellanviktarna Tijan Kebbeh från Alingsås, som mest förbereder sig i Angered, Göteborg, och upplänningen Salah Nazar Taha, som kör i Västerås och Katrineholm, är på god väg mot form. Båda dessa kamper ovan har nu sanktionerats (KSD) i antal ronder inför tävlingen.

I dagsläget är det också klart att Armand Krajnc tungviktare, nyblivna svensklicensierade Eslövsbon Abdulnaser Delalic (5-6/5 KO), en hårdslående herre ursprungligen från Balkan men tysk medborgare, nu alltså Sverige-baserad, får ta sig an den inte alls oävne ungraren, store Tamas Kantor (2-8-1) i en 4-rondare. Det jobbas på matcher även åt skåningen Simon Henriksson och Krajnc nya tungviktshopp Emil Stephansen.