ANTHONY YIGIT TOPPAR BOXNINGSCARD I GBG 19/11

okt 07, 2021
boXning

Bulldog Media Promotions jobbar som bäst med planering och iscensättning av en större show ansökt för att arrangeras på Bananpiren i Göteborg den 19 november. Det skall vara en mixad show med proffsboxning, MMA och Muay thai-boxning.

Boxningsprogrammet blir denna gång relativt framträdande, och redan nu är det klart att vår stora proffsstjärna Anthony ”Can You Dig It” Yigit (24-2-1/8 KO) kommer att bli huvudperson. Anthony gör således här comeback efter det något lite smärtsamma nederlaget mot WBA-stjärnan Rolando Romero i USA i juli i år, vilket då var första kamp och dito en lite olyckligt ihoprafsad sådan på fel viktklass efter två års (corona) uppehåll. Han behöver därför självfallet komma in tillbaka på en vettig nivå och skall då i Gbg boxa på 8 eller 6 ronders nivå – men ”lätt” blir det inte, för vilken motståndare det nu än blir i sista sväng, så blir det både jobbigt och krävande. Man har sökt för två alternativa motståndare – båda inskickade till KSD för klartecken – då det först tycktes möjligt landa en god kamp på nivån ifråga mot kazaken Daulet Daukenov (8-2/3 KO), en 28-åring med en god amatörkarriär bak sig och 10 proffsmatchers rutin, varav han varit i titelkamp om WBC-Asian/Continental-bältet (knapp poängförlust vs Oleksandr Abramian), men det finns indikatorer på att det kan bli reseproblem härvidlag, SÅ därför söker man likaså för riktigt tuffe tjecken Miroslav Serban (13-7/7 KO), en 30-årig tuffing med en tung amatör-bakgrund (flerfaldig mästare; internationell stjärna) och en 20 matcher stor proffsrutin, under vars resa han vunnit UBO/Int-titeln (slog Bryan Boussis), höll Tjeckiska titeln i lätt welter 2017-20 (slog Jan Holec), boxar nu mest i weltervikt – den här kampen sätts på catchweight/65 kg – och är en erkänt hård man att möta, har förlorat emellanåt och är stoppad två gånger men aldrig utslagen, och lär bli en svår nöt att knäcka för Yigit. Och nu lutar det åt att det blir denne tjeck som är den man som står i ringen i Göteborg mot vår före detta EM-kung. Spännande kamp vilket som.

Här i Göteborg är det då också tänkt att Costas Nanga skall göra beryktad debut som proffs, Hamza Barka och Marianne Ahlborg boxar och eventuellt ytterligare ett proffs.