NAVARRETE-GONZALEZ, BRIEDIS-MANN, GARCIA-MARTIN..

okt 15, 2021
boXning

Helgens stora kamper är på inpå oss. Emanuel ”Vaquero” Navarrete och utmanare Joet Gonzalez vägde igår kväll in för fredagsnattens VM-fight i fjädervikt i San Diego, Kalifornien; båda klarade titelgränsen 57,15 kg med 1 respektive 3 hg till godo, så det är all ”go” för en match som kommer vara klar först lördag morgon svensk tid. Navarrete är på jakt efter sin tionde VM-match-seger.

Samtidigt har sista pressmöten hållits för lördagens VM-drabbningar, dels i Riga i Lettland där Mairis Briedis och Artur Mann sagt var sitt inför deras IBF-VM-kamp i cruiservikt, där det dock var promotor Kalle Sauerland som hade mest att säga: ”Det här är en speciell weekend, då ju Mairis försvarar sina VM-titlar på hemmaplan i den rödglödgade atmosfär som råder här; detta kommer ju bli hans sista show i Lettland 2022 för nu går han på jakt efter att ena bältena varhelst det tar oss,” Briedis själv tillade: ”Det ger mig extra motivation att att bjuda alla på en natt att minnas. Boxning i Lettland är fantastisk; det är mitt hem och det är speciellt!” Han poserade därefter med sin tystlåtne motståndare, Mann, med Kalle Sauerland mellan sig och utmanaren.

OCH dels höll dagens största promotor, Matchroom & DAZN-bossen Eddie Hearn pressmöte i Fresno, Kalifornien inför lördagens måhända största evenemang, toppat av förre fyrfaldige VM-kungen Mikey Garcia i come back mot Europamästaren i lätt weltervikt Sandor Martin – men de möts i weltervikt, där Garcia fortsatt har VM-planer och uppenbart räknar med seger över Martin på söndag morgon, svensk tid. ”Jag vill ligga på weltervikt”, sa Garcia, ”för efter detta så tänker jag jaga Regis Prograis, som också kommer till welter – det är en fight jag vill ha. Nu har ju Sandor boxat mest på lätt welter, så vi kom överens om en matchvikt på ’catchweight’ 145 lbs/65,8 kg .. det blir bra, och det blir en tuff fight!” Därefter poserade han med Sandor Martin med promotor Hearn mellan dem.