RIVAS OCH RYZICKI INVÄGDA; WALLIN-WHYTE BORTA FRÅN 30/10..

okt 21, 2021
boXning

Den första titelfighten på Bridgerweight/102 kg, invigd av World Boxing Council, nu på fredag natt i Olympia Theatre i Montreal, Canada säkrades på torsdagskvällen med läkarkontroll och invägning – båda gick utmärkt väl, men främsta ’överraskning’ kom i att favoriten Oscar ”Kaboom” Rivas vägde nära 9 kg mer än motståndaren Ryan Rozicki. Rivas vägde in på 100,8 kg, alltså gott och väl under titelgränsen, men Rozicki vägde i sammanhanget ’lätta’ 92,1 kg .. alltså nästan nere i cruiservikt. Båda såg ytterst vältrimmade ut; foto courtesy GYM promotions.

Sent igår natt bekräftade Matchroom/Eddie Hearn att matchen Dillian Whyte-Otto Wallin om WBC/Interim-titeln i tungvikt den 30/10 stryks från programmet i London O2 Arena, på grund av Whyte´s axelskada. Då hade Whyte´s läkare Dr Harjinder Singh bekräftat skadans natur och konstaterat: ”Jag har behandlat skadan, men den är så omfattande att den inte tillåter honom att boxa den 30 oktober 2021. Men med omedelbar vila, fysioterapi och rehab skall det inte behöva bli några kvarstående men av den.”

Hearn lämnade då följande korta meddelande: ”Dillian bar skadan med sig under de sista veckorna men den förvärrades svårt under sparring på måndagen och har gjort det omöjligt att fortsätta. Det är sorgligt synd med tanke på att Dillian haft ett mycket bra träningscamp och var redo att köra. Vår show den 30 oktober kommer nu ändå att gå, men utan Dillian, och vi önskar honom ett snabbt återhämtande, och att han skall kunna vara tillbaka i ringen igen inom kort.”

Men det är allt – ingenting om att matchen i sig förflyttas till ett nytt datum, eller alls vad som kommer att hända därvidlag. Wallins manager David Berlin har varit i ständig kontakt med Svenska Proffskommissionen senaste dagarna, och meddelar att teamet nu kontaktat WBC för att få ett klarläggande om när matchen med Otto kan omplaceras. Därvid har ännu inget i övrigt behandlats.