LOPEZ-KABOSOS LANDAR ÄNTLIGEN I NEW YORK, 27/11..!

okt 22, 2021
boXning

Den smått osannolika följetongen på 2021 års mest omplacerade VM – flyttad och omdirigerad så många gånger sedan mars månad att man helt enkelt tappat räkningen – VM-titel-fighten i lättvikt (riktiga VM: WBC/WBA/IBF/WBO) mellan Teofimo Lopez och hans australiska utmanare George Kombosos landar äntligen och definitivt i Hulu Theater i Madison Square Garden i New York, den 27 november, och nu i regi Matchroom/Eddie Hearn på DAZN ”live worldwide” men inte längre på PPV. Matchen togs ju i budgivning ursprungligen hem av Triller, men de har misslyckats placera och få till stånd matchen via dussinet olika försök och ständiga uppskov – vilket inte minst drabbade den då tänkta showens andra ’huvudkamp’ Franchon Crews-Elin Cederoos, som under vägs gång gått helt i stå – men till slut fick kampens huvudorganisation IBF nog och förkastade Trillet-budet, varpå uppdraget nu i månadsskiftet gick till näst högsta bud: Matchrooms.

Hearn & Co har nu sytt ihop VM-fighten och förlagt allt till 27/11 & New York, Lopez hemmaplan. Den relativt lilla Hulu Theater torde fyllas till sista plats samma dag biljetterna släpps och dra in flera miljoner dollar, men det är givetvis DAZN världsvida prenumeranter som betalar huvuddelen av kalaset. Boxarna måste dock nu gå ner i betalt jämfört med Trillers (obegripliga) överbud, men det är fortsatt rekordgager (respektive boxares bästa betalt nånsin), så att Lopez nu garanteras 2,3 miljoner dollar (Triller: 3,9) och Kambosos 1,2 miljoner dollar (Triller: 2,1) – stora pengar för lättviktsklassen, men nu utan möjlighet till extra inkomst via PPV.

Boxarna utstrålade lättnad och var nöjda och glada med att det nu verkligen blir av. Lopez: ”Äntligen dags! Det har varit en lång väntan för ’Team Takeover’. Vi har varit kampberedda hela tiden i över sex månader nu, men det ska nu bli skönt att få till den här fighten på DAZN..! Vi skall visa hela världen en gång till varför vi kallas ”Folkets Mästare”..!” Kambosos: ”Detta har tagit sin tid, men jag har haft tålamod och har fulländat min form under tiden, inte undvikit några hinder för att kunna bli segerrik och ta alla bälten.. Jag kommer att chocka världen och krönas till världsmästare den 27 november i New York City!”

Huruvida det nu går att rädda den stora dam-VM-fighten Crews-Cederroos i samma show återstår att se.